• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Mikkel Fuhr Nielsen

Store VM-drømme: I løbende dialog med Hjulmand

Foto: Getty Images

Den danske midtbanedynamo har taget kolossale skridt de seneste år.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

I 2019 drog Casper Nielsen på eventyr i udlandet.

Royal Union SG i den næstbedste belgiske række hentede midtbanespilleren i OB. Tre år senere står han med belgiske sølvmedaljer, en Champions League-debut og landsholdsudtagelser på cv'et.

Den fremtid stod ikke ligefrem mejslet i sten, da han sagde farvel til Superligaen. Men Casper Nielsen er beviset på, at hårdt arbejde belønner sig, og at man nogle gange skal tage en chance. På de parametre håber han på, at kunne agere forbillede for andre unge og håbefulde fodboldspillere.

- Det vil jeg også gerne være [rollemodel, red.]. Jeg har det sådan, at nu har det handlet lidt om min mavefornemmelse i forhold til, hvordan jeg har følt omkring tingene og mine valg. Men i bund og grund har det handlet om hårdt arbejde. Jeg vil også sige til andre, at alt er muligt, hvis du er villig til at ofre nogle ting og arbejde jernhamrende hårdt, så kan tingene i fodbold ændre sig lynhurtigt, siger Casper Nielsen til den skrevne presse i landsholdslejren.

Det første år i Belgien bød på overlevelse i den næstbedste række med Union SG for Casper Nielsen, året efter rykkede de op og i sidste sæson vandt de sølvmedaljer stik imod alle odds.

- Jeg prøver at gøre det jeg kan og arbejde hårdt hver dag. Jeg ved også, at der fortsat ligger en masse hårdt arbejde foran mig. Nu har jeg på klubplan taget et skridt op til en topklub, hvor jeg forhåbentlig kan tage de næste skridt. Og så handler det også om at nyde det, mens du er i det. Jeg ved, hvor hurtigt det går. Mine tre år i Union de forsvandt lynhurtigt. Så lige nu prøver jeg at nyde det, det er super fedt og jeg er selvfølgelig også stolt over den vej jeg har taget.

Rejsen i Belgien har også stadfæstet Casper Nielsens plads som en af de bedste midtbanespillere i Jupiler Pro League, hvilket sikrede ham et stort skifte til Club Brugge denne sommer. Her er han fast mand, og nu handler det om at holde snuden i sporet, så drømmen om VM for Danmark holdes i live.

- Det kunne jeg godt være [være en af boblerne, red.]. Også fordi jeg er forholdsvis ny i den her sammenhæng. Jeg snakker med Kasper [Hjulmand, red.] løbende, og han ser også mine kampe. Med det projekt vi har gang i hos Brugge, så handler det om at fortsætte med at klø på, så der forhåbentlig kan være en plads til mig, siger Casper Nielsen om VM-drømmen.

28-årige Casper Nielsen har to gange været udtaget til landsholdet, men han har endnu sin debut til gode for Danmark.