• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Karl Dorph Søe

Thomas Delaney forsvarer Kasper Schmeichel

Foto: Getty Images

Den danske midtbanespiller fortæller, hvorfor det var en god idé at hente Kasper Schmeichel til Anderlecht.

Af Karl Dorph Søe

Det er ikke alle i Belgien, der har taget lige godt i mod Kasper Schmeichel i Anderlecht. 

Den belgiske fodboldlegende og kommentator Frank van der Elst var for eksempel ude og kritisere transferen, og mente først og fremmest, at det var 'spil for galleriet'. 

Kritikken lød blandt andet på, at man allerede havde hentet en målmand i løbet af vinduet i form af Maxime Dupé, hvorfor det var unødvendigt at hente den danske målmand. 

Den analyse deler landsholdskollega Thomas Delaney ikke. 

- Jeg vidste ret tidligt, at de arbejdede på at hente ham (Schmeichel, red.). Der er ingen klub, der ikke kunne bruge ham, selvom han også skal bevise sig her, fortæller Delaney ifølge Het Laatste Nieuws. 

Delaney, der selv kom til Anderlecht i løbet af sommeren, håber, at ham selv og Schmeichel kan være med til at skabe en vinderkultur i den belgiske topklub. 

- Der er meget snak i omklædningsrummet. Vi har mange spillere med erfaring i de største europæiske turneringer. Det er op til Jan (Vertonghen, red.), Kasper (Schmeichel, red.) og mig selv at sætte tonen. Man bliver ikke en vinder ved at tabe, det skal vi være et eksempel på, fortæller Delaney. 

Søndag stod Anderlecht overfor rivalerne fra Club Brugge, hvor en dansker passerede den danske landsholdskeeper. Læs mere om den kamp her.