Video : Tipsbladet
Benelux

Vild med dansk stjerne: Han er den bedste!

Anderlecht er tilbage i toppen af belgisk fodbold anført af en stjerneparade af danske fodboldspillere, som har taget det fodboldgale land med storm.

Anderlecht er gået fra en skuffende 11. plads i sidste sæson til nu at spille med om mesterskabet.

Deres aktuelle placering som to'er flugter i langt højere grad med klubbens og fansenes selvforståelse af Anderlecht, der anført af Brian Riemer på sidelinjen og Jesper Fredberg som fodbolddirektør har fået skuden på ret køl igen.

Det skyldes blandt andet et hæsblæsende sommertransfervindue, hvor Anderelcht hentede flere prominente navne som Thomas Delaney, Kasper Schmeichel, Thorgan Hazard og Kasper Dolberg.

Alle er blevet profiler i belgiernes startopstilling, og det gælder også Kasper Dolberg, der efter et par svære år har genfundet målformen. Faktisk peger nogle på ham som ligaens bedste angriber.

Det gælder Belgiens U21-landstræner, Olivier Deschacht, der mener, at den blonde dansker er meget mere end en målscorer og af den grund stryger til tops på hans liste.

- Giv mig Kasper Dolberg. Han er den bedste. Der er en ide bag alt det, han gør. Derudover hjælper han andre med at blive bedre gennem sin måde at spille på. Jeg ser ikke de kvaliteter hos Denkey, siger Belgiens U21-landstræner, Olivier Deschacht, til HUMO.

Med 13 fuldtræffere er Kasper Dolberg på syvendepladsen et stykke efter Belgiens målkonge Kévin Denkey med 25 scoringer. Kasper Dolberg har dog langt flere kvaliteter end blot at være målscorer.

- Han har styr på bolden og vælger gode positioner. Han har styr på de mindste muligheder i de afgørende situationer. Som modstander skal du være meget opmærksom på ham. Det skaber rum for andre spillere - Hazard og Dreyer, siger han til HUMO.

Den tidligere Everton-spiller Tomasz Radzinski sidder også i panelet hos HUMO og er faktisk svært overrasket over, at Anderlecht på så kort tid er blevet en velsmurt maskine.

- Du kan ikke bare pege på én spiller. Da de lavede de her usædvanlige handler mod slutningen af transfervinduet, så jeg det som en manøvre til at tilgodese fansene. Jeg havde aldrig set den komme, at de ville udvikle sig til at blive titeludfordrere. Det er de nu. Uden at spille godt har Anderlecht overrasket alt og alle.

Lykkes det Anderlecht at vinde titlen vil det være deres første mesterskab i syv år. Aktuelt er Anderlecht på en delt førsteplads med Royal Union SG.