Benelux Victor Risager

Voldsom strid: Overvejer sag mod stortalent

Foto: Getty Images

Mohamed Ihattaren har raget uklar med Sampdoria. Nu kan samarbejdet få et retsligt efterspil.

Af Victor Risager

Mohamed Ihattaren blev i sommer udlejet fra Juventus til Sampdoria, og det har langt fra været en succes for parterne. Ja, faktisk har det nærmere været en katastrofe.

Nu overvejer Sampdoria også at lægge sag an mod den 19-årige spiller, efter at han kritiseret klubben i et interview med De Telegraaf. Det meddeler den italienske klub på sin hjemmeside.

I det omtalte interview udtaler Mohamed Ihattaren sig således om opholdet i Sampdoria, hvor han end ikke nåede at spille en kamp, og hvor han efter få uger decideret forsvandt. Herefter viste det sig, at han var rejst hjem til Holland, og at han ikke kom tilbage.

- Jeg kunne ikke holde det ud mere. Alle former for aftaler blev ikke overholdt. Som om jeg ikke eksisterede. Jeg modtog ingen løn, og intet var ordnet: ingen bankkonto eller forsikring. Så valgte jeg at beskytte mig selv og smutte. Tilliden var væk, forklarer han til De Telegraaf.

Siden har Sampdorias formand, Marco Lanna, kaldt spillerens kritik for “nonsens” og “løgn” over for VoetbalPrimeur.

Og nu melder Sampdoria sig klar til at gå rettens vej for at forsvare klubbens image. Det meddeler den på sin hjemmeside.

“Med hensyn til udtalelserne fra fodboldspilleren Mohamed Ihattaren til avisen Telegraaf, afviser Sampdoria enhver form for anklage, da der er tale om fantasifulde påstande uden grundlag.”

“Klubben har altid opfyldt alle sine forpligtelser, efter spilleren selv besluttede at forlade Genova uden nogen tilladelse. Ingen uenighed med et medlem af staben eller førsteholdet har nogensinde fundet sted. Sampdoria forbeholder sig derfor retten til i de mest passende fora at beskytte sit image samt at skride til handling for den skade, man har lidt på grund af spillerens utilgængelighed,”skriver klubben.

Mohamed Ihattaren, 19 år, betragtes som et af Hollands største talenter, men det er ikke første gang, at han er i problemer i en klub. I PSV Eindhoven ragede han også uklar med cheftræneren, inden han i sommer blev solgt til Juventus, der altså prompte udlejede ham til Sampdoria.