Video : Tipsbladet
Benelux

Yankuba Minteh har Newcastle-legende som mentor

Den tidligere OB-stjerne bliver fulgt tæt af en af Newcastles mest garvede angribere.

Yanuba Minteh har fået en fortryllende start på tilværelsen i Feyenoord, og noget tyder da også på, at Newcastle, der købte ham i sommer fra OB, gør alt, hvad de kan for at få det gambiske fantom til at blomstre i Rotterdam.

I hvert fald har de haft sendt et hav af folk til Holland for at sørge for, at deres dyre teenager har det godt.

En af dem er en vaskeægte klublegende, nemlig Shola Ameobi, der har spillet 398 kampe for 'The Magpies'. 

- Klubben (Newcastle, red.) bragte alle mulige mennesker til Holland for at sikre, at mine første uger gik godt. For eksempel er jeg meget ofte i kontakt med Shola Ameobi. Han sender nogle gange billeder og fortæller mig, hvad jeg kan gøre bedre. I den henseende går min udvikling meget hurtigt, fordi Feyenoord også fungerer på den måde. Efter hver kamp får jeg at se, hvilke områder der skal forbedres, fortæller han til den hollandske avis Algemeen Dagblad. 

Og det er bestemt ikke en skidt mand at have som rådgiver - specielt med tanke på hvad der venter Minteh, når han skal til at spille i den bedste engelske række. Den nigerianske topangriber har spillet 299 Premier League-kampe og har kvitteret med 43 fuldtræffere. 

Mintehs ophold i Feyenoord udløber til sommer, men med med tre scoringer i syv Eredivisie-kampe så mange af de hollandske fans sikkert gerne, at den gambiske offensivspiller forlængede aftalen. 

Og det afviser den tidligere Superliga-stjerne ikke. 

- Lejeperioden er indtil slutningen af ​​sæsonen. Jeg hører, at der er folk, der håber, at jeg bliver længere. Men det er lige et skridt for langt fremme. Det er tydeligt, at jeg nyder det her. Jeg føler påskønnelse af trænerne og supporterne. Og jeg føler, at jeg udvikler mig selv under denne træner. Det er gået hurtigt. For omkring halvandet år siden spillede jeg for Steve Biko FC i Gambia. Nu skal jeg møde Celtic og Atlético Madrid i Champions League. er hvad jeg ønskede, men det er kun begyndelsen. Alt går efter planen, jeg kan lide alt. Bortset fra det isbad, haha.

OB solgte Yankuba Minteh til Newcastle i sommer for et fynsk rekordbeløb på 52 millioner kroner.