• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Sebastian Stanbury

Albæk kæmper for comeback i kriseramte Kaiserslautern

Albæk kæmper for comeback i kriseramte Kaiserslautern
Foto: Getty Images

Den danske midtbanemand Mads Albæk håber at stå skarpt på banen igen i løbet af marts, så han kan hjælpe sin nye klub i kampen om at undgå en historisk nedrykning, for det går skidt for det gamle mesterhold fra Kaiserslautern i bunden af 2. Bundesliga.

Af Sebastian Stanbury

Det er onsdag eftermiddag, og om få timer stiller Superliga-topholdet fra FC Midtjylland op til træningskamp på mægtige Fritz-Walter-Stadion mod det historiske storhold fra Kaiserslautern, så det ville selvfølgelig være oplagt, at tyskernes nummer 14 kiggede forbi.

For selv om Mads Albæk har været ude af stand til at spille i fire måneder på grund af en skade i bækkenet, er det jo hans gamle klub, der kommer på besøg. Så der er både en kamp at se og gamle bekendte at hilse på, men det kan desværre ikke lade sig gøre, for den 28-årige midtbanemand er langt væk fra hjemmebanen i Kaiserslautern i disse dage.

”Jeg er i et rehabiliteringscenter i Donaustauf uden for Regensburg. Det er en lille by, hvor der ligger et af de bedste rehabiliteringscentre, så her har jeg foreløbig været i ni dage, og jeg skal nok være her to-tre uger mere for at få den optimale træning og behandling efter min operation. Så det er her, jeg befinder mig, og det er selvfølgelig lidt ærgerligt, når jyderne kommer en tur til Tyskland,

men sådan er det,” siger Mads Albæk i telefonen fra det sydøstlige hjørne af det store land tæt på grænsen til Tjekkiet og godt fire timers kørsel fra Kaiserslautern.

Og selv om det selvfølgelig er både surt og hårdt, så er midtbanemanden faktisk positiv, for det er meget bedre, end det var kort efter sommerskiftet fra IFK Göteborg.

”Jeg kom jo hurtigt ind i det. Jeg nåede at spille en træningskamp mod Derby, og efter en uge blev jeg valgt ind i et Mannschaftsrat – en gruppe på fire-fem spillere fra holdet, der skal stå for beslutninger og være et bindeled mellem træneren og truppen. Det røg jeg sgu med i, så det var hurtigt. Der stod jeg så med mit tysk fra folkeskolen og efterskolen, som desværre var forsvundet, men det var en positiv begyndelse.”

”Jeg spillede også alle kampe fra start. Vi fik godt nok ikke så mange point, for vi havde et svært startprogram, men det så positivt ud. Og så kom den her skade så snigende og gjorde mere og mere ondt, og til sidst måtte jeg trække stikket. Det var virkelig ærgerligt, når man kommer til et nyt sted og gerne vil vise sig frem,” siger midtbanemanden, der gik et stykke tid uden rigtig at vide, hvad der var galt.

”Jeg havde lidt ondt i hoften og nede i lyskeregionen, så jeg prøvede med noget behandling og noget træning i et par måneder, men set i bagklogskabens lys gik jeg med det for lang tid. For det viste sig, at der var en muskelhæftning op til skambenet, der var røget, og som skulle opereres, men der gik altså et par måneder, før vi fik besluttet, at det var det, der skulle til, og så blev jeg opereret for otte uger siden.”

”Det var faktisk ikke så stort et indgreb. Det tog kun 30-40 minutter, så det var relativt hurtigt, men så var der noget tid på krykker bagefter, og når det så er en lyskemuskel, så kræver det to-en-halv til tre måneders genoptræning, så det er der, jeg står nu,” siger Mads Albæk i sit første interview med et dansk medie siden skiftet til Kaiserslautern.

For nu går det fremad igen efter en hård tid.

”Når man ikke har lavet noget i seks uger efter en operation, så er det en drøm at kunne få lidt puls igen og mærke, at man er fodboldspiller. Der er træning og behandling fra ni morgen til fem-halv seks om aftenen, så det er både godt og hårdt. Jeg bor på sådan et efterskole-værelse med fjernsyn og plads til bad og toilet, og så er det ellers bare med at være tilstede, når træning og behandling bliver skudt i gang.”

”Og nu er der lys forude. Alt går godt til genoptræningen, så jeg håber, at jeg kan komme tilbage til kammeraterne i Kaiserslautern om tre uger og så forhåbentlig så småt begynde at træne med. Og jeg regner stærkt med at komme på banen igen. Det handler om, hvor hurtigt jeg kan komme i den populære fodboldform og konkurrere med de andre. Jeg håber da, at jeg står skarpt i marts måned. Nu skal man altid passe på med at sætte datoer på, men det er i hvert fald mit eget lille mål,” siger midtbanemanden, der i mellemtiden har set sin nye klub falde ned på sidstepladsen af 2. Bundesliga med et pænt point-hul op til redning.

Men hvorfor har han brugt noget af tiden i skadespausen på at snakke med de hårde tilhængere bag mål, hvordan er fornemmelsen i byen, hvor klubben fylder så meget, hvorfor skiftede han i det hele taget til Kaiserslautern, når nu pilen pegede nedad for klubben, og hvad sker der, hvis det utænkelige sker, og den fire-dobbelte mester må ned i 3. Liga?

Læs mere: Tipsbladet er på gaden igen, blandt andet med fokus på den faldne storklub Kaiserslautern og klubbens skadede dansker Mads Albæk. Køb Ekstra Bladet fredag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

I Tipsbladet fredag får du også:
- Interview med Åge Hareide om den danske VM-optakt
- Overblik: Tipsbladet rangerer 50 danske VM-kandidater
- Stort interview med Brøndbys glade, finske forsvarer Paulus Arajuuri
- VM-land: Sydkorea
- Portræt: Genopstandne Thomas Vermaelen
- Transferoverblik
- Carlsens Corner
- Spiltips
- Resultater


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020