Foto: Getty Images
Bundesliga

Tidligere Brøndby-spiller på vej væk fra tysk klub

Ifølge Kicker kan Frederik Winthers meget begrænsede spilletid betyde et farvel til Augsburg.

I Augsburg er der sket ting og sager efter ansættelsen af Jess Thorup. Ikke nok med at man har fået vendt stimen af nederlag, så har den danske træner sammen med klubbens nye sportsdirektør, Marinko Jurendic, også kigget på den nuværende trup frem mod transfervinduet i januar.

Seks stoppere råder Jess Thorup over, hvilket er nogen for mange, da den nyansatte cheftræner er gået over til at spille med en firebackkæde. Jeff Gouweleeuw og Felix Uduokhai er det foretrukne makkerpar, mens Maximilian Bauer er det første alternativ.

Det efterlader tre stoppere ude i kulden, og en af dem er danske Frederik Winther, der i foråret var udlejet til Brøndby IF med stor succes. Blot to Bundesliga-bænkpladser og en enkelt pokalkamp er det dog blevet til efter returen til Augsburg.

Om få måneder fylder Frederik Winther 23 år, og så er man ikke længere et ungt talent, der står på spring til førsteholdet. Nej, så er man et sted i sin karriere, hvor man skal spille fast, og det gør stopperen ikke lige nu i Augsburg.

Udsigterne til spilletid er heller ikke særlig gode, og nu skriver den tyske avis Kicker tilmed, at Frederik Winter meget vel kan rykke videre til januar.

Frederik Winther, 22 år, drog til Augsburg fra Lyngby BK tilbage i 2020, men det store gennembrud i Tyskland har indtil videre ladet vente på sig. Stopperen har bygget på sin fysik, men spilleminutterne udebliver fortsat.

Som fodboldspillere er det nu engang minutter man stræber efter, og derfor kan det blive aktuelt at søge videre. Frederik Winther har fortsat halvandet år tilbage af sin aftale med Augsburg, så han kan også væbne sig med tålmodighed på sin chance.

Det har han bare gjort siden sommeren 2021, hvor han sagde farvel til Lyngby BK, som han blev udlejet tilbage til efter skiftet den foregående sommer. Sølle syv optrædener står Frederik Winther noteret for i Augsburg-trøjen.

I foråret var han som nævnt udlejet til Brøndby IF, hvor han i perioder lagde sit spil op på et rigtig højt niveau. 15 kampe spillede han under Jesper Sørensen i den første halvdel af 2023.