• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga /ritzau/

Banker Berlin: Både Wind og Mæhle på tavlen

Foto: Getty Images

Både Jonas Wind og Joakim Mæhle kom på tavlen for Wolfsburg, der lørdag vandt 2-1 hjemme mod Union Berlin.

Af /ritzau/

Med hjælp fra to danskerscoringer vandt Wolfsburg lørdag hjemme med 2-1 over Union Berlin, der havde Frederik Rønnow i målet.

Landsholdsbacken Joakim Mæhle scorede for første gang i den lysegrønne Wolfsburg-trøje, med det der skulle vise sig at blive matchvindermålet.

For femte gang i fire kampe i denne sæson kom holdkammeraten Jonas Wind også på tavlen for hjemmeholdet.

Gæsterne fra Berlin sad i store dele af opgøret på spillet, men effektiviteten udeblev. Det gjorde den til gengæld ikke for hjemmeholdet, der med den tredje sejr i fire kampe spiller sig op på en femteplads i ligaen.

Jonas Wind skulle kun bruge lidt mindre end 15 minutters Bundesliga-fodbold, før han fortsatte den storform, han viste for Wolfsburg inden landskampspausen.

Hjemmeholdet erobrede bolden højt oppe på Union Berlins halvdel, hvor holdkammeraterne hurtigt fandt Jonas Wind i en farlig position foran feltet.

Landsholdsangriberen kombinerede sig ind i feltet med sin offensive kollega Lovro Majer, hvorefter danskeren med en kælen inderside lagde afslutningen fladt over i det lange hjørne.

Efter en lille halv time bragte Union Berlins tyske landsholdsback Robin Gosens balance i regnskabet med et powerfyldt hovedstød.

Der skulle dog ikke gå mange minutter, før Wolfsburg og danske Joakim Mæhle slog tilbage.

Frederik Rønnow i Union Berlin-målet boksede et hjørnespark ud til den danske landsholdsback, der med en flot flugter uden for feltet sparkede den ind bag sin landsholdskollega, der var prisgivet.

I anden halvleg sad Union Berlin på størstedelen af spillet, men kom aldrig for alvor tæt på udligningen.

Det var ikke kun i Wolfsburg, der lørdag eftermiddag var danskere i aktion i Bundesligaen.

RB Leipzig slog hjemme Augsburg med 3-0. Hjemmeholdet havde Yussuf Poulsen med fra start. Han kvitterede med et oplæg, mens gæsterne ligeledes havde dansk islæt i startopstillingen i form af Mads Valentin Pedersen.

I Hoffenheim var der også danskermøde, da Robert Skov startede inde for hjemmeholdet, der tog imod FC Köln med Rasmus Carstensen fra start. Robert Skov og Hoffenheim trak det længste strå i den duel med en 3-1-sejr.

I kampens slutminutter blev Rasmus Carstensen vist ud for gæsterne, da han modtog sit andet gule kort.

/ritzau/