Foto: IMAGO
Bundesliga

Bayern München åben for at udleje dansk stortalent

Bayern München håber, at danske Jonathan Asp Jensen bliver en stjerne på førsteholdet. Vejen dertil kan gå via en udlejning til sommer.

Som ungdomsspiller er der typisk to veje til førsteholdet. Enten sparker man døren direkte ind og får et opsigtsvækkende gennembrud, eller også tager man det skridt for skridt - et klassisk skridt i processen er at blive udlejet for at gro nogle hår på brystet.

Hvilken vej, der bliver Jonathan Asp Jensens i Bayern München, må tiden vise. Lige nu kan det gå begge veje.

Sådan lyder det fra Jochen Sauer, der er director of youth development i Bayern München og har fingeren på pulsen hvad angår Jonathan Asp Jensen og de øvrige talenter i storklubben.

- Det er ikke udelukket, at vi vil kigge på en lejeaftale til "Jonny". Det er også er del af vores strategi at udleje unge spillere - jeg vil tro, at vi i øjeblikket har 20-25 spillere ude på leje. Det kan sagtens give mening, hvis det er det, der skal til for, at en ung spiller kan udvikle sig, siger Jochen Sauer til Tipsbladet og fortsætter:

- Aleksandar Pavlovic og Alphonso Davies er eksempler på unge spillere, som var i stand til at træde direkte ind på førsteholdet, men der er også gode eksempler på spillere, der havde godt af at blive lejet ud, fordi de kom stærkere tilbage.

- Det gælder for "Jonny", som for alle andre af vores unge spillere, at vi meget gerne vil have dem på førsteholdet, men vejen dertil kan være forskellig fra spiller til spiller. Det er ikke alle, der kan svømme med det samme.

Jonathan Asp Jensen, der lige er fyldt 18, har ikke optrådt for førsteholdet i Bayern München, men han har haft flere træningspas sammen med Harry Kane og de øvrige superstjerner. I vinterpausen var han otte dage på træningslejr med Bayern Münchens andethold, men som udgangspunkt er han en del af U19-holdet. 

Til sommer skal regnebrættet gøres op, og det kan ende med, at danskeren bliver udlejet.

- Lige nu har vi Malik Tillman udlejet til PSV, og i sidste sæson var han i Rangers. Joshua Zirkzee har vi solgt for mange millioner til Bologna, og ham har vi mulighed for at tage tilbage. Vi har også to unge spillere på leje i Serie A. Det er en mulighed med en lejeaftale, og det kan det også blive for "Jonny", hvis vi vurderer, at han mangler noget i sin udvikling. Men han skal selvfølgelig selv være med på den, fastslår Jochen Sauer.

Jonathan Asp Jensen kom til Bayern München fra FC Midtjylland i sommeren 2022.