Video : Tipsbladet
Bundesliga

Bo Henriksen: Det føles allerede som et mirakel

Bo Henriksen tog i den seneste runde et stort skridt i Bundesligaen.

Det har været nogle vilde uger for den danske cheftræner Bo Henriksen i Mainz. Først med et 1-8-nederlag til Bayern München, hvorefter han vandt med 2-0 over Bochum, som løfter dem op på playoff-pladsen om overlevelse i Bundesligaen.

I et interview med Kicker fortæller Kicker om, hvordan den seneste tid har været for ham.

- Det er fantastisk at se, hvordan drengene modstår presset. Det skyldes en fantastisk gruppekultur, siger han og peger på, hvordan han oplevede opgøret i deres sejr:

- Hvis mange siger, at vi spillede dårligt i første halvleg mod Bochum, så siger jeg imod: Bochum havde i første halvleg en xG-værdi på 0,01. Det er stort set den mindste værdi, du overhovedet kan have. Jeg tror, vi spillede rigtigt klogt. Og det er præcis det, vi skal holde fast i. Vi vil være modige - men også kloge, lyder det fra Henriksen.

Nu er spørgsmålet om, hvad det næste mål for Mainz-mandskabet skal være, så viser Henriksen den side af sig selv, som har været godt kendt i Superligaen. 

- Vi vil altid hellere jagte noget end at forsvare noget. Men for mig handler det kun om at overleve. Hvordan vi gør det, bekymrer mig ikke. Måske bliver det endda sjovt at have to kampe mere til sidst, siger Henriksen med et smil.

Endvidere slår han fast, at det har været et vanvittigt år for alle i klubben. 

- Men jeg føler en masse energi og tro. Især fra byen og fansene. At spille mod Bochum foran et fyldt hus, og det, der allerede skete før kampen - det er utroligt. Hvad byen og fansene præsterer efter så mange skuffelser i denne sæson, føles allerede som et mirakel. Med dette niveau af positivitet er alt muligt, fortæller Bo Henriksen.

Næste opgave for Mainz er mod Leipzig.