Video : Tipsbladet
Bundesliga

Bo Henriksen i hopla: Vil altid vinde mod Thorup

Bo Henriksen vandt sin første kamp i spidsen for Mainz 05 mod sin gode ven Jess Thorup. Men uanset om det så havde været en fodboldkamp eller en bordtenniskamp, ville udfaldet have været det samme, fortæller han med et smil på læben til Tipsbladet.

Bo Henriksen kunne ikke have ønsket sig en bedre start som cheftræner for Mainz 05. 

Det gik ud over hans gode ven, landsmand og Augsburg-træner, Jess Thorup, der tabte kampen mod Bo Henriksen og co. med 1-0. 

For den tidligere AC Horsens-træner betød det dog ikke så meget, at det lige præcis var Jess Thorup, han stod overfor på sidelinjen. 

- Det har jeg jo gjort mange gange. Jeg har stået overfor Jacob Michelsen, jeg har stået overfor Jesper Sørensen, og jeg har stået overfor alle mine gamle kollegaer, gode bekendtskaber og venner, man har i fodboldbranchen, fortæller Bo Henriksen til Tipsbladet og tilføjer.

- For mig var det slet ikke et tema, men det var da sjovt, at vi mødtes i Bundesligaen. Sådan er det jo, når man er i udlandet og man møder nogle danskere. Sådan er det også, når man er på ferie og man møder nogle danskere. Men det var bare en fodboldkamp ligesom alle andre.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Bo Henriksen og Jess Thorups venskab går helt tilbage til 1995. Foto: Tietgenskolen 

Kæmpe respekt for Jess Thorup
Alligevel havde Bo Henriksen og Jess Thorup en del at snakke om både før og efter kampen. 

- Det var superfedt, at man kunne snakke med Jess både før og efter. Han er et rigtig dejligt menneske. Han er sympatisk og en dygtig træner.

De to fynske venner havde da også en del at catche up på. Deres venskab går nemlig helt tilbage til 1995, hvor de studerede på Tietgenskolen i Odense. Selvom forholdet allerede dengang var stærkt, gik de dog ikke i samme klasse. 

Det mener en overskudsagtig Bo Henriksen da også, at man kan se med det blotte øje.

- Klassekammerater, det er måske så meget sagt. Jess er jo en lille smule ældre end mig. Det synes jeg også, at man kan se på ham. Ej, det er for sjov. Jess studerede noget andet end jeg gjorde, men vi gik på samme skole, og vi har kendt hinanden i rigtig, rigtig mange år. 

Bo Henriksen kan da også være seriøs.

Det er han eksempelvis, når han taler om sin store begejstring for Jess Thorup som både menneske og fodboldtræner. 

- Jess er et rigtig dejligt menneske, og jeg holder rigtig meget af ham. Jeg kunne gå til ham allerede, da jeg var helt ung. Et gennemført sympatisk menneske.

Men her stopper roserne og de alvorlige miner da også for den fynske spilopmager, der inden han smider røret på lige når at sende en sidste drillende stikpille afsted mod Jess Thorup. 

- Om det så drejer sig om fodbold eller noget andet. Selv hvis det var en bordtenniskamp, ville jeg jo vinde alligevel.

Det var femte gang, at de to tidligere skolekammerater stod overfor hinanden på sidelinjen. De fire første møder var i Superligaen, hvor Bo Henriksen var træner for FC Midtjylland, mens Jess Thorup stod i spidsen for FC København.