• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Oliver Okstrøm

Bo Svensson: Det kan få mig til en ny klub

Foto: Getty Images

Den danske Mainz-cheftræner ser ikke på hverken prestige eller navn, hvis en interesseret klub skulle melde sig.

Af Oliver Okstrøm

Bo Svensson kom tilbage i januar 2021 til Bundesliga-klubben Mainz som cheftræner efter en periode i østrigske Liefering. Han er siden blevet rygtet videre til andre klubber, og det står klart for danskeren, hvad der skal til, hvis han skal videre til en ny klub.

Det fortæller han om i et interview med Mediano.

- Det er lidt det samme, som dengang jeg gik ind og tog Mainz. Og det samme da jeg tog beslutningen om at tage til Liefering. Kan jeg se mig selv gå ind og gøre en forskel i den her klub? Passer jeg til den udfordring, der er i klubben? Hvordan harmonerer jeg med de mennesker, der er over mig, lyder det fra Bo Svensson.

Han peger desuden også på, at de ser spillet nogenlunde på samme måde som ham selv i den klub, som kunne være i spil.

- Hvor meget kan jeg se mig selv gøre en forskel, der hvor jeg skulle komme ind. Det lyder selvfølgelig lidt højtsvævende, at det ikke er navnet eller prestigen. Det er nødvendigt helt grundlæggende for mig at gå ind og sige: "kan jeg gå ind med de kvaliteter, jeg har, kan jeg gå ind og have succes her?", siger han og fortsætter:

- Og med succes mener jeg ikke, om vi kan vinde alle kampe. Men kan jeg gå ind og gøre den her klub bedre? Den følelse skal jeg have, hvis jeg skal gå ind og tage et job. Det lyder nok lidt basalt, men det er meget afgørende for mig, forklarer Mainz-cheftræneren.

Svensson peger desuden også på, at hvis tilværelsen i Mainz skulle blive for nem, og han ender med at arbejde med venstrehånd, så vil han ikke længere være god - og så vil det nok være tid til at komme videre.

Blandt andet en Premier League-klub har været sat i forbindelse med Bo Svensson. Læs mere om det her.