Video : Tipsbladet
Bundesliga

Bo Svensson: Uden Hjulmand var jeg blevet lærer i Danmark

Den nyslåede Mainz-træner giver Kasper Hjulmand skylden for, at han gik trænervejen i stedet for lærervejen.

Danmark har fået en cheftræner i den tyske Bundesliga for første gang, siden Kasper Hjulmand.

Sjovt nok er det i den samme klub - Mainz. 

Og hvis ikke det er kuriøst nok, så spillede Mainz' nye træner i klubben under netop Kasper Hjulmand. Bo Svensson fortæller i et interview med tyske Kicker, hvordan den danske landsholdstræner havde stor betydning for, hvilken vej, han besluttede at gå, da karrieren sluttede.

Læs også:Mainz-boss sammenligner Bo Svensson med tysk succes-træner

- Min plan var at rejse hjem og studere, måske arbejde med unge mennesker i en rolle som lærer. Hvis ikke Kasper Hjulmand var kommet til, ville jeg sandsynligvis være lærer i Danmark, mindes den tidligere forsvarsspiller.

Tilbage i 2014, da karrieren gik på held, var Bo Svensson med egne ord "træt af fodbold", men den daværende Mainz-træner så en kommende træner i Svensson. Tanken begyndte at spire i hovedet, og to tidligere trænere havde også gjort indtryk.

I sin tid i den tyske Bundesligaklub har han spillet under både Jürgen Klopp og Thomas Tuchel, og her lod han sig inspirere af deres nye måde at se fodbold på.

Læs også:Tidligere Brøndby-assistent erstatter Bo Svensson

Bo Svensson udnyttee efter sin spillerkarriere muligheden for at tage en træneruddannelse i Mainz, inden han tog til FC Liefering i Østrigs 2. division i sommeren 2019.

Nu er cirklen sluttet, og Bo Svensson kunne lørdag fejre sit første point i spidsen for Mainz, og så endda mod mægtige Dortmund.

Læs også:Bo Svensson er ny cheftræner i Bundesliga-klub

Læs også:Onsdagens rygtebørs: Wijnaldums valg - Liverpool eller Barcelona?

Læs også:Bundesliga-træner fyret: Dansker er i spil som afløser