• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Mathias Høj Jensen

Dansk cheftræner står foran historisk præstation

Foto: Getty Images

Tingene spidser til før de sidste spillerunder i Bundesligaen for Mainz og Bo Svensson, der kan skrive sig ind i historiebøgerne.

Af Mathias Høj Jensen

Det er gået over al forventning i Mainz 05 på det seneste.

Det fortæller klubbens danske cheftræner Bo Svensson til TV2 SPORT.

Svensson overtog jobbet som cheftræner i Mainz på et kritisk tidspunkt, hvor klubben klart lå til nedrykning med bare syv point halvvejs gennem sæsonen.

Siden danskerens ankomst er skuden blevet vendt med hele 22 point i 14 kampe. Det betyder, at Mainz nu berretiget kan håbe på overlevelse i Bundesligaen, hvilket vil være en historisk præstation, da ingen klub nogensinde har præsteret at blive i ligaen med så få point halvvejs i sæsonen.

- Det ville være en historisk præstation. Det siger jo noget om sværhedsgraden af den kortsigtede udfordring, vi har haft i denne sæson. Pointmæssigt er det gået over al forventning. Så når man kigger på den statistik, så er det selvfølgelig nogle tal, vi ikke selv havde turdet drømme om. Men det har givet os en chance for at blive i ligaen, og det er jeg glad for, lyder det fra Svensson.

I øjeblikket ligger Svensson og Mainz på en 14. plads med to point ned til Bielefeld under nedrykningsstregen med fem spillerunder igen.

Næste opgør for Svenssons tropper er på onsdag, når de gæster Werder Bremen, der ligger to point foran på en 13. plads i Bundesligaen.

Kampen bliver spillet på Weserstadion med kampstart klokken 20.30. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus