• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Lars Gram-Hanssen

Dansk stortalent glæder sig over Bundesliga-debut

Foto: Getty Images

Efter sommerens store skifte fra FC Midtjylland til Mönchengladbach er den 19-årige Oscar Fraulo glad for, at han for nyligt endelig fik sin debut i Bundesligaen.

Af Lars Gram-Hanssen

Blot en enkelt Superliga-kamp blev det til for Oscar Fraulo, før midtbanespilleren i sommer blev solgt til fra FC Midtjylland til Mönchengladbach for hele 15 millioner kroner. 

Og for halvanden uge siden kom Bundesliga-debuten så endelig for den 19-årige Fraulo, der inden da havde været med på bænken i mange af førsteholdets kampe. 

- Det var helt sikkert stort, også når man har været en del af truppen så længe. At man lige kan krydse den debut af, det gør også bare en hel del, siger Oscar Fraulo til Tipsbladet. 

Generelt har den første sæson i Tyskland været fin, lyder det fra Fraulo, der i øjeblikket er i Tyrkiet sammen med Danmarks U21-landshold. 

- Det har bare kørt, som det altid gør, når man kommer til noget nyt. Man skal vænne sig til tingene og til kulturen, for der er mange nye indtryk. Det har kørt lidt op og lidt ned. Jeg har været inde omkring bænken, og sådan har det også fortsat her efter vinteren, hvor det har gået lidt bedre, i forhold til at være en fast del af bænken, lyder det fra Oscar Fraulo. 

Det tidligere FC Midtjylland-talent peger på, at stort set alt er anderledes i Mönchengladbach, udover at det spillemæssige niveau selvsagt er langt højere. 

- Det er jo tydeligt at mærke, at man er kommet til en stor klub. Tingene er jo bare større. Der er jo mange flere fans i Bundesligaen end i Superligaen. Så der er ingen tvivl om, at det hele bare er større. 

Med skiftet til Bundesligaen er medierne begyndt at skrive meget om Oscar Fraulo, men den unge midtbanespiller følger ikke rigtig selv med i, hvad der bliver skrevet. 

- Jeg er faktisk god til ikke at følge med i den slags. Det siger mig egentlig ikke det store, lyder det fra stortalentet.  

Oscar Fraulo følger til gengæld stadig med i, hvordan det går FC Midtjylland, og Mönchengladbach-danskeren blev også glad, da 'Ulvene' i januar forlængede med hans lillebror, den 17-årige Gustav Fraulo. 

- Jeg er jo glad på hans vegne, i forhold til at han fik styr på sin fremtid de næste par år. Vi snakker selvfølgelig sammen, og det gjorde vi også, da han skrev under. Vi støtter bare hinanden i de ting, vi gør, lyder det fra Oscar Fraulo. 

Oscar Fraulo får ikke snakket meget dansk på træningsbanen i Mönchengladbach, og derfor nyder den unge midtbanespiller da også at være afsted med U21-landsholdet. 

- Det er bare fedt at komme ind i en gruppe, hvor man er jævnaldrende og hvor man kan snakke dansk. Jeg nyder bare at være afsted, lyder det fra stortalentet, der kender flere af spillerne fra U20-landsholdet. 

Oscar Fraulo spillede i november sine to første kampe for U21-landsholdet, da han blev indskiftet i venskabskampene mod Sverige og Ungarn.