Video : Tipsbladet
Bundesliga

Dansk træner afviser Saudi-Arabien: Ikke for mig

Den danske toptræner afviser, at han kunne finde på at tage til Saudi-Arabien.

Den vel nok mest markante udvikling på transfermarkedet denne sommer er, at flere topspillere har forladt europæisk fodbold til fordel for Saudi-Arabien.

Karim Benzema, Edouard Mendy, Sergej-Milinkovic-Savic, Ruben Neves, Riyad Mahrez og Allan Saint-Maximin er blot en række af de spillere, der er skiftet til det pengestærke land, og endnu flere meldes på vej.

Udviklingen bekymrer Bo Svensson, der har svært ved at forudse i hvor høj grad, det kommer til at fortsætte. Det siger Mainz-træneren til Bild.

- Det tager jeg meget seriøst. Det er anderledes end dengang med Kina. Kun tre udlændinge fik lov til at spille per klub, og de helt store navne tog ikke til Kina. For mig var den afgørende transfer til Saudi-Arabien ikke Ronaldo på 38 år, men Benzema, der netop har spillet i semfinalen i Champions League. Det har været en døråbner for andre.

- Hvis du ser navnene på og antallet af spillere, der skifter... Og de penge, der er til rådighed, hvor selv Premier League ikke kan følge med... Jeg er spændt på at se, hvordan det går.

Flere dygtige trænere er også rykket til den saudiarabiske liga, men Svensson kan ikke se sig selv gøre det samme.

- Det er ikke en destination for mig, nej. Jeg kan ikke forestille mig det. Men for bare to måneder siden kunne jeg ikke forestille mig, at så mange spillere ville skifte dertil. Jeg kan ikke rigtigt vurdere, hvordan situationen med Saudi-Arabien vil udvikle sig.

Men hvad så med Premier League? Kunne et skifte til England tiltale danskeren?

- Jeg planlægger ikke min fremtid. Jeg ser mig selv her lige nu. Og ja, på et tidspunkt slutter tiden i Mainz, men først vil jeg tænke på, hvordan tingene skal fortsætte. At sige jeg skal til Danmark, England eller en anden Bundesliga-klub på et senere tidspunkt - sådan gør jeg ikke.

Bo Svenssons kontrakt med Mainz udløber efter denne sæson.