Bundesliga Mads Bye Marboe

Dansker skifter til Bundesligaen: Vigtigt skridt

Foto: Getty Images

Han er nu på plads i Bundesliga-klubben.

Af Mads Bye Marboe

Kristian Pedersen er de seneste dage blevet rygtet til FC Köln, og nu er det hele så faldet på plads.

Bundesliga-klubben har fredag præsenteret 27-årige Pedersen på en toårig aftale.

Han skifter til klubben på en fri transfer fra Birmingham City, hvor Pedersen har spillet de sidste fire sæsoner. Han har tidligere spillet i tysk fodbold for Union Berlin, da hovedstadsklubben lå i den næstbedste række.

- Med underskrivelsen af ​​Kristian Pedersen har vi taget endnu et vigtigt skridt i vores planlægning af truppen. Kristian spiller normalt på venstre back, men kan også bruge sine styrker til venstre i midterforsvaret. Det var netop denne positionsfleksibilitet, vi ledte efter. Derudover får vi med Kristian en stærk mentalitet, fysik og erfaring til vores hold. Vi er derfor meget tilfredse med, at vi kunne overbevise ham om en fælles vej, siger administrerende direktør Christian Keller.

Kristian Pedersen er selv overbevist om, at han passer perfekt ind i FC Köln.

- For mig er Bundesligaen en drøm, der går i opfyldelse. Med Union Berlin gik vi lige præcis glip af oprykningen med en fjerdeplads i 2017. Nu er jeg glad for, at jeg efter fire år i England har fået denne mulighed i en så stor og traditionsrig klub som 1. FC Köln.

- Der var gode snakke med Christian Keller, Thomas Kessler og Steffen Baumgart. Jeg kan virkelig godt lide den måde, klubben spiller fodbold på. Modig, offensiv, aggressiv – det passer mig godt. Det er derfor, jeg er sikker på, at jeg kommer til at føle mig rigtig godt tilpas i Köln.

Kristian Pedersen er FC Kölns fjerde indkøb denne sommer.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.