• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Anders Dehn

Dansker ude i kulden: Nu skal han omskoles

Foto: Getty Images

Mads Valentin Pedersen har mest siddet på bænken i Augsburg, men omskoling til en hidtil uvant placering kan måske ændre hans fremtid på Bundesliga-holdet.

Af Anders Dehn

I Superligaen var Mads Valentin Pedersen en profil, men siden han kom til Augsburg for to år siden, har han tilbragt mere tiden uden for banen end på den, når holdet har spillet. Nu kan et positionsskifte måske blive vejen frem.

I de to seneste Bundesliga-runder før landskampspausen kom Pedersen på banen - ikke på sin vanlige venstre back, men som defensiv midtbanespiller. Hans træner, Markus Weinzierl, siger til lokalavisen Augsburger Allgemeine, at han ser Pedersen netop som 6'er.

Derfor er han i færd med at omskole den klejne dansker, der også kan få øje på fordele ved omskolingen.

- Jeg vil altid gerne have bolden, og på midtbanen får jeg flere boldberøringer end på backen. Jeg spiller der, hvor træneren placerer mig, siger Mads Valentin Pedersen til lokalavisen.

På backen holder brasilianske Iago ham ude af holdet. Han kom til Augsburg samtidig som Pedersen og ligner cheftræner Weinzierls foretrukne mand. 

Omvendt har danskeren kun fået 10 kampe fra start i sine to sæsoner i Augsburg, og i foråret 2020 var han udlejet til FC Zürich. Det ophold blev dog godt og grundigt forpurret af coronapausen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020