Delaney trækker det længste strå i danskerduel

Thomas Delaney fik fuld tid i Dortmund sejr over RB Leipzig i Bundesligaen lørdag aften.

Her til aften hentede Dortmund tre vigtige point med en sejr på 1-3 i topkampen mod RB Leipzig.

Danske Thomas Delaney og Yussuf Poulsen var med fra start hos henholdsvis Dortmund og RB Leipzig, som hver især kæmper med at følge Bayern München i toppen af Bundesligaen.

Det begyndte skidt for Delaney og Dortmund. Midtbanespilleren Axel Witsel måtte gå fra banen med en skade efter en halv times spil, hvorfor Emre Can ersattede ham.

Derudover bød første halvleg ikke på nogle mål, hvorfor begge mandskaber gik til pause ved stillingen 0-0.

Efter pausen kom der hul på målbylden. Dortmund bragte sig i front med 0-1 10 minutter inde i anden halvleg på et mål af Jadon Sancho, og dermed skulle hjemmeholdet til at jagte en udligning.

Men det var dog Dortmund som kom på scoringstavlen først, da norske Erling Håland sendte bolden i netmaskerne til 0-2 med 20 minutter igen.

Selvsamme Håland fik lukket kampen med godt fem minutter igen. Her scorede nordmanden til 0-3, hvorfor der skulle mirakler til for at RB Leipzig kunne komme tilbage i opgøret.

I slutminutter lykkedes det Alexander Sørloth at pynte på resultat med reduceringen til 1-3, som også blev kampens slutresultat.

Med lørdagens sejr er Dortmund nu oppe på en øjeblikkelig fjerdeplads i Bundesligaen med tre point op til Poulsen og Leipzig på andenpladsen.