Video : Tipsbladet
Bundesliga

Drømmedebut for Bo Henriksen: Den danske Klopp!

Bo Henriksen fik en drømmedebut og høster ros efterfølgende.

Bo Henriksens debut som Mainz-træner lørdag eftermiddag gik decideret magisk, hvis vi skal bruge et af de ord, han selv elsker.

Mainz besejrede således Jess Thorup og Augsburg med 1-0 og hentede deres blot anden sejr i Bundesligaen i denne sæson. Et stærkt resultat for mandskabet, der dermed tager et lille skridt mod at rykke op i tabellen.

Og i det tyske medie BILD tilskrives Bo Henriksen en hel del af æren for sejren.

Ja, han sammenlignes endda med Mainz-legende og stjernetræner Jürgen Klopp.

- I sin første kamp sikrede den danske Klopp en indstilling i topklasse fra sine spillere, som viste meget mere bid, aggressivitet og vilje. At sætte (Brajan) Gruda i startopstillingen med det samme viste sig at være et smart træk.

- Han (Bo Henriksen, red.) var også meget følelsesladet og passioneret på sidelinjen, hvilket straks havde indflydelse på holdet, skriver BILD.

Bo Henriksen får desuden karakteren 2 på skalaen 1 til 6, hvor 1 er bedst og 6 er værst.

Ansigtet “revet i stykker” - storspillede alligevel
En anden mand der høster ros for Mainz, er offensivspiller Brajan Gruda. Fredag kom han ellers slemt til skade ved træning, hvor “hele hans ansigt var revet i stykker” ifølge sportschef Christian Heidel grundet en stempling i ansigtet.

Alligevel startede Gruda, 19 år, inde og fik karakteren 2, ligesom Bo Henriksen.

- Det er ufatteligt. Han er 19 år, fik en slem skade, men spillede alligevel og smed endda sin maske efter fem minutter. Jeg tror 100 procent på, at han gjorde en forskel for de andre. Jeg er så stolt af ham, siger Bo Henriksen ifølge Bild om Gruda.

Mainz er stadig næstsidst i Bundesligaen og skal i den kommende runde møde ubesejrede Bayer Leverkusen.