• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Ole Hoffskov & Thomas Pyndt

Ebbe Sand: Havde aldrig forestillet mig det her

Foto: Getty Images

Ebbe Sands tyske hjerteklub Schalke 04 er i frit fald, og det ærgrer naturligvis tyskernes tidligere stjerneangriber.

Af Ole Hoffskov & Thomas Pyndt

Mægtige Schalke 04 er på vej mod afgrunden i Tyskland.

Traditionsklubben fra Ruhr-distriktet er på en klar sidsteplads i Bundesligaen og har blot vundet en enkelt kamp ud af 21 i denne sæson. Schalke 04 har været udfordret i flere sæsoner, og nu ligner det, at storklubben må en tur ned i den næstbedste række.

At det er kommet så vidt, chokerer Ebbe Sand, der tørnede ud for Schalke 04 fra 1999 til 2006 og stadig den dag i dag er en darling blandt klubbens mange fans.

- Jamen, det ville jo være fatalt. Bare se på HSV, der rykkede ned efter 55 år i den bedste række og nu ligger i 2. Bundesliga på tredje sæson. Det er ikke bare lige at komme op igen, så det kan blive rigtig svært for Schalke at rykke hurtigt tilbage, som holdet er nu, og med den risiko der er for, at man ikke kan holde på de bedste spillere som for eksempel Amine Harit, siger Ebbe Sand til Tipsbladet og fortsætter:

- Det ville være fatalt at rykke ned, for økonomien i 2. Bundesliga er jo helt anderledes, og den skranter allerede for Schalke. På en eller anden måde skal de jo nok klare den, men lige nu handler det stadig om overlevelse, og hvis de på en eller anden mirakuløs måde kan redde sig, er det noget lettere at kigge fremad og bygge op på ny. Men realistisk set er løbet jo næsten kørt.

I 2017/2018-sæsonen blev Schalke 04 nummer to i Bundesligaen efter Bayern München, så nedturen er altså kommet meget pludselig.

- Det er synd for dem, for der er så mange mennesker, der har klubben og kampene som det vigtigste at se frem til. Og så med alle de corona-udfordringer, der også er. De kan ikke få det frirum, som en god fodboldkamp helt sikkert er for dem, og samtidig er det jo socialt vigtigt. Det er et sted, hvor man kan være sammen med venner og familie, for i Schalke er det ikke kun familiefaderen, der tager til fodbold. Det er en udflugt for hele familien, og det er ret fedt.

- Men forhåbentlig kan de på en eller anden mirakuløs måde redde sig, for ellers bliver det svært. Efter 30 år i Bundesligaen vil det virkelig være historisk, hvis det ikke lykkes. Jeg havde aldrig nogensinde forestillet mig, at det skulle ske, og det håber jeg stadig, at det ikke gør, men det ser rigtig svært ud. Det er man nødt til at sige, lyder det fra Ebbe Sand.

Du kan læse et stort interview med Ebbe Sand om hjerteklubben Schalke 04 i Tipsbladet, som er på gaden i dag, fredag. I avisen kan du også læse, hvorfor udlændinge er begyndt at købe danske klubber, hvornår vi kan forvente tilskuere i Superligaen, et fokus på Thomas Tuchel og Chelsea - og meget, meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus