Foto: Imago
Bundesliga

Ellevild med Mæhle: Ikke set lignende i 20 år!

Wolfsburgs sportsdirektør er mildest talt glad for Joakim Mæhle. Det gør han klart i et interview med Tipsbladet.

På landsholdet er Joakim Mæhle en stor profil og en decideret publikumsdarling, der har vundet store dele af befolkningens hjerter.

I Wolfsburg er han også ved at spille sig ind i folks hjerter - ikke mindst sportsdirektør Marcel Schäfer, der selv spillede venstre back i sin aktive karriere. 

Klubbossen er voldsomt tilfreds med den danske backs præstationer i Bundesligaen, men Schäfer er mindst lige så glad for det arbejde, Mæhle leverer i hverdagen. Det slår han fast i et interview med Tipsbladet.

- Vi forsøger at få så meget information som muligt, før vi signer nogen, og med hensyn til Joakim… For at være ærlig: I mine over 20 år i Bundesligaen som spiller og sportsdirektør, er han absolut en af de mest professionelle, jeg nogensinde har mødt.

For at være ærlig: I mine over 20 år i Bundesligaen som spiller og sportsdirektør, er han absolut en af de mest professionelle, jeg nogensinde har mødt.

- Hans arbejdsindstilling er virkelig et ideal for alle spillerne her i vores klub, lyder den store ros fra Marcel Schäfer, der generelt er glad for danskere.

- Jeg kan virkelig godt lide spillere fra Danmark. Lige siden jeg var spiller, og jeg spillede sammen med Simon Kjær og Thomas Kahlenberg i Wolfsburg og med Martin Vingaard i Tampa - han er blevet en rigtig god ven sidenhen.

- Jeg har virkelig haft en enorm påskønnelse af arbejdsindstillingen, mentaliteten og kulturen. Og i øvrigt er København og Danmark et dejligt sted at besøge, og vi gør det ofte som familie.

Simon Kjær og Marcel Schäfer i aktion. Foto: Imago

Heldigvis for Schäfer råder Wolfsburg ikke kun over én, men to danskere i førsteholdstruppen. Foruden Joakim Mæhle gør Jonas Wind sig nemlig også i klubben, og begge har været store profiler i denne sæson.

- For dem begge havde vi et håb og en tro på, at de kunne hjælpe os fra første dag af, for de er fantastiske spillere, og de har en fantastisk mentalitet. Det viser de på banen hver eneste dag i træningen og i omklædningsrummet.

- De kan lede lidt mere og kommunikere mere, men i den tid, de har været her, har de været helt fantastiske. Alle her i klubben og i byen sætter pris på de her fyre, siger Schäfer.

Joakim Mæhle kom til Wolfsburg i sommer og har fået kontrakt med klubben til sommeren 2027.