• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Kenneth Jensen

For en uge siden ændrede alt sig for Mainz-dansker

Foto: Getty Images

Han har været gennem en lang og hård opstart, fordi han går en ufattelig vigtig sæson i møde med Mainz. Der er også et VM at sigte mod i horisonten. Samtidig er der også nyt at se til på hjemmefronten, hvor to er blevet til tre.

Af Kenneth Jensen

Gylp, lortebleer, tvivlsom søvnrytme, gråd, en ufattelig mængde rod. You name it. Kaos. Masser af det. Hele tiden. Og ofte det hele på én gang.

Når man bliver forælder, er det en utrolig lykke, man rammes af, og det er også noget af en omvæltning, når to bliver til tre. Så er man ikke bare ansvarlig for sig selv – for nogle er det i øvrigt svært nok i sig selv – man er også ansvarlig for den lille eksistens, man har bragt til verden.

Sådan en eksistens, en dreng, er den danske angriber Marcus Ingvartsen blevet far til for lidt mere end en uge siden. Theo, hedder han, er kommet til verden på et tidspunkt, hvor Marcus Ingvartsen går ind til et ufatteligt vigtigt efterår.

Ikke overraskende er det en kæmpe lykke at være blevet far.

- Min kone vækkede mig lørdag den 23. (juli) og sagde, at nu var det nok tid, og så var vi ellers afsted til hospitalet med alt det, der hører til.

- Jeg har haft et par dage med hende og vores lille dreng, og så var det ellers bare i gang. Det var nogle vilde timer og dage, og det er jo et helt nyt liv, der startede der. Indtil videre har han været dejlig rolig – han spiser og sover meget. Lige nu er det bare fantastisk. Jeg er mega glad. Og glæder mig til at se, hvad den næste tid bringer, siger Marcus Ingvartsen til Tipsbladet og forklarer:

- Når man hører den første gråd... det er helt specielt. Det er alle de klassiske ting, og det har været nogle vilde dage.

Nu skal han spille og til VM
Den danske angriber, 26 år, har udover at blive far brugt sommeren på at skifte permanent til Mainz 05, som han også var udlejet til fra Union Berlin i foråret.

Ambitionerne er store for angriberen, der jagter fast spilletid, mål og ikke mindst en plads i Kasper Hjulmands VM-trup.

Målet er klart på klubplan: Han vil ind og spille en masse. Han skal være i startopstillingen, lave mål og assister, så Kasper Hjulmand ikke kan undgå at tage ham med til VM i Qatar.

Derfor er sommeren også blevet brugt på at arbejde stenhårdt for at stå knivskarpt. Den tidligere Superliga-topscorer, der også har en fortid i FCN og Genk, har arbejdet på fysikken og på at blive hurtigere og bedre til at løbe de højintense meter, som tysk fodbold er så kendt for.

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang. Jeg fik ikke det ud af det i sidste sæson, som jeg håbede på, fordi jeg var skadet, men jeg havde et godt scoringsgennemsnit pr. minut. Så jeg kan godt tænke mig flere minutter i denne sæson.

- Der var for lange perioder, hvor jeg døjede med småskader, men nu er jeg oven på igen, og jeg er spændt på den her sæson. Jeg skal spille mig til mere spilletid, og så er der også det VM, der kommer i november. Det bliver tre og en halv måned, hvor der er fuld hammer på.

- Det er også derfor, jeg har arbejdet så hårdt, så jeg er klar fra start. Jeg håber på, at de mange timer, jeg har brugt, kan ses. I første omgang skal jeg arbejde hårdt i løbet af ugen til træning, så jeg bliver udtaget og får minutter, og så tror jeg også på, at jeg kan bidrage med en masse mål og mine kvaliteter, siger den danske angriber.

En anden årsag til, at han er rykket til Mainz, er, at han her får lov til at spille de forreste pladser og ikke skal spille på midtbanen.

På den måde får han også bedre vist sig frem for landstræner Kasper Hjulmand, der igen må tage 26 mand med til slutrunden.

- Jeg har været bobler og med den ene gang, og så ikke med den næste. Jeg er godt klar over, at nogle har været med længere og oftere end mig.

- Men tingene kan gå hurtigt i fodbold, og den her slutrunde kommer nok til at handle om spillere, der er i form, så jeg holder fuldt fokus på det, der skal ske i klubben, og det er det, der skal få mig udtaget.

- Jeg tror på, at hvis jeg laver mine mål, får minutter og har rytmen, er et VM muligt, men der skal leveres, og jeg skal overhale nogle. Jeg tror på det.

Allerede lørdag skal Marcus Ingvartsen og Mainz i aktion, når Bundesligaen indledes med et opgør på udebane mod Bochum. Den efterfølgende uge venter Ingvartsens tidligere klub, Union Berlin. Lige nu er det eneste, Ingvartsen har fokus på, opgøret mod Bochum.

Og så er vi sådan set tilbage ved starten af denne historie.

For alt det, der kan følge med, når man bliver forælder, er der ingen grund til at forholde sig til på forhånd. Sådan noget er fodboldspillere gode til i forvejen, da de tænker på den næste kamp og ikke, hvad der sker i et opgør om en måned.

- Vi har jo glædet os i mange måneder til det her, og det er noget vi har drømt om. Så bliver det spændende at se, hvordan det kommer til at påvirke hverdagen.

Marcus Ingvartsen scorede i sidste sæson seks gange i 26 Bundesliga-kampe. Danskeren har indledt denne sæson med et mål i den tyske pokalturnering. Han har en enkelt landskamp på cv'et, og også har er målsnittet fint, for han scorede en enkelt gang i de 13 minutter, han fik på banen i 8-0 sejren over Moldova i 2021. 

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.