• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Torsten Kjems Hansen

Fire storklubber hjælper konkurrenter med 150 millioner kroner

Foto: Getty Images

Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig og Bayer Leverkusen sætter ind for at hjælpe økonomisk trængte klubber med stort million-bidrag.

Af Torsten Kjems Hansen

Krisen kradser rundt om i Europa og verden på grund corona-virussen. 

I fodbold-branchen er der masser af klubber, der også bløder økonomisk i en tid, hvor indtægterne udebliver i takt med de suspenderede ligaer. Sådan er det også i Tyskland, hvor masser af klubber har mere end ondt i pengekassen.

Men nu viser de fire storklubber og sæsonens Champions League-deltagere Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig og Bayer Leverkusen sig fra en fantastisk solidarisk side. De er nemlig gået sammen om et initiativ, hvor de i alt skænker 20 millioner Euro - svarende til omkring 150 millioner kroner - som hjælpe til de trængte klubber i Bundesligaen og 2. Bundesliga. 

Læs også:Randers-spillerne skal fortsat blive hjemme: Økonomien vigtigst

- Dette tiltag understreger, at solidariteten i Bundesligaen og 2. Bundesligaen ikke er fremmed. DFL-præsidiet er meget taknemmelig for de fire Champions League-deltagere viser dette hensyn til alle klubberne, siger fodbold-liga-præsident Christian Seifert. 

Direktør i Dortmund, Hans-Joachim Watzke, supplerer:

- Vi har altid sag, at vi ville udvise solidaritet overfor de klubber, der på uskyldig vis er havnet i denne ekstraordinære situation, som de ikke længere kan klare alene. Vores klub yder i forvejen med at hjælpe i samfundet igennem en række forskellige aktioner, og vi er selvfølgelig også villige til i en vis grad at hjælpe inden for professionel fodbold, når det kommer til at håndtere de økonomiske konsekvenser, som pandemien har medført, siger han.

Bayern Münchens direktør Karl-Heinz Rummenigge glæder sig også over at være med til de solidariske initiativ.
 
- Sammen med de andre Champions League-deltagere ønsker vi at med dette initiativ at vise solidaritet med alle klubber i Bundesliga og 2. Bundesliga. I disse svære tider er det vigtigt, at de stærkere skuldre understøtter de svagere skuldre. og så viser vi også, at fodbold står sammen lige nu,

Læs også:Superliga-træner håber: Klar til at spille hver anden dag

Det bliver op til DFL at afgøre, hvordan de 150 millioner kroner skal fordeles ud over de klubber, der har behov for støtten.

​ 

Læs også:Sådan rammer coronaen Premier League: Norwich

Læs også:Svensk stjerne hjælper lille klub: Betaler 11 år gammel bøde

Læs også:En alternativ indkomst; Sådan minder odds og investeringer om hinanden