• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Anders Dehn

Godt nyt for Bundesliga-fans: Tilbage på dansk tv

Godt nyt for Bundesliga-fans: Tilbage på dansk tv
Foto: Alexander Scheuber/Getty Images

Har man savnet Bundesliga-fodbold på dansk tv med danske kommentatorer, er der godt nyt. Nordic Entertainment Group har købt rettighederne såvel som ligaerne i Frankrig, Holland, Belgien og Skotland.

Af Anders Dehn

Det er ikke sådan, at det har været helt umuligt for danske Bundesliga-fans at se tysk fodbold det seneste års tid. Hver uge har flere kampe været tilgængelige at streame online, men de er ikke blevet vist på tv, og de har ikke været med danske kommentatorer.

Men nu kan de Bundesliga-hungrende danskere få stillet sulten. Nordic Entertainment Group, som de fleste nok kender som det gamle Viasat, har købt rettighederne til den tyske liga. Det fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Læs også: Premier League fortsætter på TV3 og Viaplay

Nordic Entertainment Group har tv-kanaler som TV3 Sport og streamingtjeneste Viaplay, og selskabet har foruden Bundesligaen købt rettighederne til ligaerne i Frankrig, Holland, Belgien og Skotland samt Copa América i 2019.

Rettighederne for de fem europæiske ligaer gælder frem til 2021.

- At følge de bedste spillere og topholdene rundt om i verden har altid været en prioritet for nordiske fodboldfans. Nu tilføjer NENT Group ugentlig dækning fra fem førende ligaen med nogle af Europas største klubber og mere end 30 spillere fra Danmark, Finland, Norge og Sverige, siger Kim Mikkelsen, der er sportschef i tv-koncernen.

Nordic Entertainment Group oplyser desuden, at man vil sende 1500 kampe direkte fra de fem ligaer hver sæson.