Berlin har ofte indtaget bunden af Bundesligaen - i dag Hertha og i 1965-66 Tasmnaia med den dansk-tyske træner Jürgen Wähling i spillertruppen

Af Niels Idskov

- Personligt var det en katastrofe for mig, det ene år i Tasmania Berlin, og hvis der var et udbytte så var det, at ejg kan sige, at jeg nåede at optræde i Bundesligaen, siger Jürgen Wähling 43 år efter sin markante nedrykning med Tasmania Berlin i 1966.

- Det blev kun til otte point, men vi havde heller ingen tid at forberede os , for vi var kommet med på afbud fra Hertha, og DFB mente at der skule et andet Berlin-hold med i stedet, for der var også politik i det, fortæller Wähling til Tipsbladet i fredagens Indsigt-udgave. Wähling var senere træner for fire danske klubber.

Det er i den situation, at det aktuelle bundhold i Bundesligaen, netop Hertha Berlin, kan trøste sig med, at de allerede har skrabet fem point sammen inden en halvsæson er gået. Bysbørnene fra Tasmania var klart dårligere, men Hertha, som lørdag tager imod træner Friedhelm Funkels eksklub Frankfurt, skal til at tage sig sammen. Sidste års nr. fire har syv point op til en livgivende placering.

Læs også: Berlin er centrum for aftalt spil