• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Kenneth Jensen

Hoffenheim-ejer afviser at sælge rettigheder til mulig corona-vaccine til Trump

Foto: Getty Images

Dietmar Hopp, der er ejer af fodboldklubben Hoffenheim og medicinalvirksomheden CureVac, afviser at sælge vaccinerettigheder til Donald Trump og USA, fordi en sådan skal udvikles til verden, ikke kun USA, som Trump angiveligt ønsker. Hopps virksomhed menes at være dem, der er længst i udviklingen.

Af Kenneth Jensen

Blandt tyske fodboldfans er rigmanden Dietmar Hopp ikke populær andre steder end i Hoffenheim, hvor han også investeret så mange penge, at han ejer klubben, men det kan være, at den popularitet snart stiger, i hvert fald har ejeren ikke haft noget ønske om at handle udelukkende med Donald Trump.

Lige nu står verden i en sundhedskrise på grund af spredningen af coronavirus, og derfor arbejder medicinalvirksomheder rundt om i verden på at udvikle en vaccine. En sådan har desværre fortsat lange udsigter, fordi den først skal udvikles, derefter testes og siden produceres, og man regner derfor med, at det tager et år.

Læs også:Riddersholm var tæt på skifte til Kina: Var blevet vaccineret

Alligevel er USAs præsident ifølge flere i færd med at forsøge at få fingrene i rettighederne til den vaccine, som den tyske virksomhed CureVac forsøger at udvikle. Virksomhedens ejer, Dietmar Hopp, afviser dog at sælge rettighederne.

- Hvis vi får succes med at udvikle en effektiv vaccine i kampen mod coronavirus i den nærmeste fremtid, bør denne vaccine nå, beskytte og hjælpe alle mennesker. Ikke kun regionalt, men i hele verden, og som et bevis på solidaritet, siger Dietmar Hopp, der har 80 procent af aktierne i medicinalvirksomheden.

Læs også:Ståle Solbakken: UEFA har økonomi til at vente

CureVac er nogle af verdens førende i udvikling af vacciner, og det menes også, at man denne gang er godt med og formentlig blandt de, der er længst fremme i udviklingen af en coronavirus-vaccine.

Læs også:Erik Sviatchenko: Kritisabelt, at man ikke har koordineret fælles stop

Læs også:AGF sender også spillerne hjem: De får den nødvendige opbakning

Læs også:AGF-direktør: Jeg frygter, at vi ikke kommer til at spille igen

Superliga

Optakt: OB - Esbjerg fB

Hverken OB eller Esbjerg kan nå det store nu og her, men der er vigtige point på spil forud for slutspillet.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.

Optakt: Hobro IK - Lyngby BK

Begge hold har hårdt brug for sejren - begge for at ruste sig bedst muligt til det nervepirrende gruppespil om at undgå nedrykning.