Video : Tipsbladet
Bundesliga

Jess Thorup åbner op: Sådan var fyringen i FCK

Der gik ikke længe fra han fik beskeden til, at omverdenen kendte til det.

Jess Thorup er tilbage igen. Med to sejre ud af to mulige med sin nye klub, Bundesliga-klubben Augsburg, har han fået en forrygende start i det sydtyske. Det kommer 13 måneder efter fyringen i FC København.

Det sidstnævnte er nu noget, som han åbner op om i et interview med TV3 Sport. Her fortæller han, at han godt fornemmede, at der var noget på vej. Her handler det særligt om dem, han beskriver som dem, der burde være der for en.

- Og måske ikke helt er der så meget mere. Det er de her små ting, som man her bagefter tænker, at man kan lægge to og to sammen og sige, at nu giver det mening. Men det er jo sådan, det er, fortæller Thorup.

Jess Thorup oplyser desuden, at han fik beskeden om, at han skulle fyres mellem 20 og 30 minutter før det kom ud til offentligheden. Der blev han kaldt ind på kontoret til bestyrelsesformand Allan Agerholm, som fortalte, at tiden var kommet til, at de ville prøve noget andet. Det gjorde ham selvsagt skuffet, men han vidste, at der ikke var meget at gøre.

- Jeg kunne jo komme med alle mulige argumenter, jeg nu havde lyst til. Det havde jeg egentlig ikke behov for. Jeg synes, at jeg havde gjort det, som jeg skulle gøre for FC København - og hvis man kiggede på de ting, som jeg blev målt på. Men de ville noget andet, så det var sådan set en kort samtale, lyder det fra Thorup, som ikke fik en stor, grundig forklaring.

Endelig slår han fast, at der ikke er nogen følelser i klemme i forhold til efterfølgende Jacob Neestrup, som forinden var hans assistent, som han ikke svarede i ni dage efter fyringen.

- Jeg havde brug for at trække stikket og lige komme væk fra alt og alle. Mig bekendt har jeg ikke snakket med nogen som helst fra pressen i over et år. Selvfølgelig har jeg skrevet til Neestrup efterfølgende og ønsket ham held og lykke og tillykke med de respektive sejre, siger han og fortsætter:

- På daværende tidspunkt havde jeg lige brug for at trække stikket og snakkede ikke med ret mange mennesker, lyder det fra Jess Thorup.

Seneste sejr for ham i Tyskland kom mod Wind og Mæhle. Læs mere om det her.