Video : Tipsbladet
Bundesliga

Jublende Henriksen: Bestemt ikke det smukkeste

Det var dog også det, han havde regnet med.

Den danske cheftræner Bo Henriksen er på en svær opgave i det tyske. Han er blevet sat i spidsen for Mainz, som lå under nedrykningsstregen, da han skrev under, og dem skal han sørge for overlever i den bedste tyske række.

Lørdag blev det til en særdeles vigtig 2-0-sejr, som betyder, at de nu er fri af de direkte nedrykningspladser. Det skete i et opgør mod Bochum.

Det var dog ikke en sejr, som kommer til at vinde nogen skønhedspriser, men det havde Bo Henriksen nu heller ikke regnet med, fortæller han ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

- Det var bestemt ikke den smukkeste kamp, jeg nogensinde har set. Men det forventede vi heller ikke. Vi vidste, det ville være svært. Som forventet var der mange en-mod-en-dueller, siger han og fortsætter:

- Men spillerne var forberedte på det - og de gav alt de havde. Vi forsvarede os meget godt og fortjente at vinde til sidst, lyder det fra Bo Henriksen.

Det var Jonathan Burkhardt, som scorede begge holdets mål, og det første kom på et straffespark, som den danske træner var fuld af ros over, at han tog sig af.

- Jonny tog ansvaret, det kræver noget mod. Men sådan er han, sådanne typer har vi brug for, fastslår Henriksen.

Også det andet mål passede den tidligere FCM-cheftræner rigtig godt, som man kan se i videoen øverst i artiklen.

Mainz' nuværende position vil give dem to playoff-kampe om overlevelse mod tredjepladsen fra 2. Bundesliga. Der er nu seks point op til den sikre overlevelse, hvor netop dagens modstander, Bochum er.

Næste opgave for Mainz er mod Yussuf Poulsens Leipzig.