Video : Tipsbladet
Bundesliga

Kæmpe optur for Jess Thorup

FC Augsburg har oplevet en kæmpe optur med Jess Thorup ved roret.

Der resterer seks runder af sæsonen i Bundesligaen, og det er seks runder med en masse på spil for Jess Thorup og Augsburg.

Mandskabet befinder sig lige nu på syvendepladsen, der kan give adgang til næste sæsons Conference League-kvalifikation, hvis Bayer Leverkusen vinder pokalturneringen. Men Augsburg er á point med Hoffenheim og Freiburg på henholdsvis ottende- og niendepladsen.

Alene det at Augsburg nu er i spil til en europæisk plads vidner imidlertid om en stor optur under Jess Thorup.

Da den danske manager blev præsenteret i Augsburg den 15. oktober 2023, lå FC Augsburg helt nede som nummer 15 og havde blot hentet fem point i syv kampe. Det svarer til et pointsnit på 0,71 point pr. kamp.

I de efterfølgende 21 kampe har Thorups mandskab hentet hele 31 point, svarende til et pointsnit på 1,47. I den periode er Augsburg kun ét point værre end Eintracht Frankfurt og fem point værre end Dortmund.

Hvad er der sket?
Tipsbladet har allieret sig med Opta for at se nærmere på tallene, der ligger bag opturen, og her er det klart, at Augsburg har forbedret sig i mange nævneværdige kategorier under Jess Thorup i forhold til sæsonens første syv kampe og sidste sæson.

Augsburg har under Jess Thorup scoret 1,7 mål i snit, mens det i sæsonens første kampe blot var 1,4 mål i snit og i sidste sæson var 1,2 mål i snit.

Særligt i forsvaret er der blevet strammet op. I sidste sæson indkasserede mandskabet 1,9 mål i gennemsnit, mens det i starten af denne sæson var hele 2,4 mål pr. kamp. Siden Jess Thorup overtog? Kun 1,4 mål imod i gennemsnit.

På de underliggende parametre som expected goals for og imod er forbedringerne marginale, når man kigger over hele Jess Thorups tid i klubben, men nedenstående graf viser, at det på det seneste ser bedre og bedre ud for Augsburg.

Her er en grafik, der fortæller om Augsburgs udvikling offensivt og defensivt. I perioderne, der er markeret med gul, har mandskabet en højere expected goals for end imod, og dermed går det efter alt at dømme den rette for Thorup og co.

FC Augsburg skal fredag klokken 20.30 i aktion mod Union Berlin på hjemmebane.