• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Mikkel Fuhr Nielsen

Kaufmanns store nedtur: Han var allermest skuffet

Foto: Getty Images

FC Københavns udlejede angriber Mikkel Kaufmann har ikke haft det let i Karlsruher SC, erkender hans træner.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Forventningerne til Mikkel Kaufmann var store, da FC København købte ham i AaB for angiveligt 20 millioner kroner tilbage i 2020.

Efter halvandet år i FC København uden nogen nævneværdig succes valgte man i sidste sæson at sende ham på udlån til Hamburger SV, hvor han primært blev brugt som indskifter.

I år har man nærmest lavet en tro kopi af sidste sæsons lejeophold, da Mikkel Kaufmann er taget til 2. Bundesliga-konkurrenterne fra Karlsruher SC, hvor han også bliver brugt som indhopper. En rolle som angriberen selv var ude og kritisere for nyligt.

- Jeg synes, at jeg skal spille. Jeg er i optimal fysisk fortfatning. Når jeg kun får 15 minutters spilletid i hver kamp, så er det svært at komme ind i en rytme. Hvis holdet så bare vandt hele tiden, så kunne jeg forstå det [at jeg ikke spiller, red.], sagde Kaufmann tidligere på måneden.

Cheftræner i Karlsruher SC, Christian Eichner, erkender også, at den første halvdel af opholdet i tysk fodbold har været en nedtur for Mikkel Kaufmann.

- Han var den i truppen, der var allermest skuffet i den første halvdel af sæsonen med tanke på hans spilletid. Det forstår jeg godt. Han så nogen gange sig selv på en anden måde, end vi andre så ham. Det er også normalt, siger han til ka-news.de.

Den begrænsede spilletid og frustrationen over rollen som indskifter blev i sæsonens sidste spillerunde afløst af en sjælden startplads mod St. Pauli. Det var danskerens blot anden startplads i denne sæson og den første siden spillerunde ét mod Paderborn.

Med et mål og en assist i kampen, der endte 4-4, gjorde Mikkel Kaufmann ikke sine chancer for flere startpladser dårligere. Karlsruher mangler dog fortsat sejre, da man aktuelt er en del af nedrykningskampen i 2. Bundesligaen.

Karlsruher SC har, ligesom Hamburger SV havde sidste år, en købsoption på Kaufmann. Den 21-årige angriber har, skulle han vende retur til FC København, fortsat en aftale med dem frem til årsskiftet i 2024.