• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Oliver Okstrøm

Målmaskine: Jonas Wind tangerer Wolfsburg-rekord

Foto: Getty Images

Jonas Wind er nået op på siden af den kroatiske legende Mario Mandzukic i Wolfsburg

Af Oliver Okstrøm

Jonas Wind har i denne sæson bombet løs i tysk fodbold, og på dette tidspunkt har han scoret ni mål, og dermed tangerer han Wolfsburgs rekord for flest mål på det her tidspunkt af sæsonen.

Tidligere har både Mario Mandzukic og Zvjezdan Misimovic også scoret ni mål, og han lægger sig dermed op på siden af de to tidligere topspillere for klubben. Det melder det tyske medie Kicker.

Jonas Winds ni scoringer er kommet via otte scoringer i Bundesligaen samt et enkelt i den tyske pokalturnering i 6-0-sejren over Makkabi Berlin. Det skriver han nu ind i Volkswagen-klubbens historiebøger.

I denne sæson bliver han dog overgået af en række andre, og i særdeleshed Harry Kane, som allerede er oppe på 20 sæsontræffere i denne sæson, som slår Lewandowskis gamle rekord på 18 mål i 2020/21-sæsonen.

Jonas Wind er dog ikke den eneste dansker med sådan en klubrekord. Det gælder også dansk-spanske Thomas Christiansen, der tilbage i 2002/03-sæsonen bankede kasser ind for Bochum. 

Dengang nåede han at score 13 mål på dette tidspunkt i sæsonen. Han blev sidenhen også topscorer i Bundesligaen med 21 mål i den sæson.

I denne sæson er det dog Wind, der tager en stor del af opmærksomheden, og han er senest blevet rost meget flot og kaldt for et one-man-show. Læs mere om det her.