• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Lars Gram-Hanssen

Medie: Bayern kan give Lewandowski hård straf

Foto: Getty Images

Det kan vise sig at ende som en rigtig dårlig idé, hvis Robert Lewandowski vælger at udeblive fra træning i Bayern München.

Af Lars Gram-Hanssen

Nogle gange kan det betale sig at strejke, for at få sin vilje, men sådan en strategi kan også give bagslag. 

Og ifølge det tyske medie Sport1 kan det blive en dyr omgang for Robert Lewandowski, hvis den polske superstjerne vælger at udeblive fra træning i et forsøg på at presse en transfer igennem.

Mediet peger på, at Lewandowski i sin tid overvejede netop den strategi, da han ønskede at forlade Dortmund til fordel for Bayern München. Så spørgsmålet er, om en streje kan komme på tale denne sommer? 

- Det kan ikke udelukkes, at Lewandowski vil overveje at strejke. Han kan vælge ikke at dukke op til træning og så håbe, at Bayern vil bukke under for presset og hurtigere acceptere en aftale om et skifte til Barcelona, siger advokaten Andrej Dalinger til Sport1. 

Ifølge Dalinger bliver konsekvenserne dog formentligt grimme for Robert Lewandowski, hvis angriberen den 12. juli ikke møder op på Säbener Strasse, hvor Bayern München træner. 

- Lovgivningen er utvetydig her. Intet arbejde, ingen løn. Hvis han ikke lever op til sine kontraktlige forpligtelser, så kan FC Bayern tilbageholde hans løn, siger Dalinger. 

Ifølge Sport1 vil Bayern München derudover kunne effektuere en yderligere straf, som kan bestå i at tilbageholde én eller to måneders løn. 

- Det ville være ganske mange penge, med tanke på Lewandowskis fyrstelige løn, siger Dalinger. 

Robert Lewandowski er den bedst betalte spiller i Bayern München, hvor angriberen angiveligt tjener over 14 millioner kroner om måneden

Ifølge Sport1 har Barcelona budt knap 300 millioner kroner for Robert Lewandowski, mens Bayern München kræver 446 millioner kroner for polakken, der har ét år tilbage af sin kontrakt med de tyske mestre. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.