Ny HSV-fiasko: Oliver Christensen og Hertha jubler

Hertha Berlin og Oliver Christensen bliver i Bundesligaen efter en 2-0-sejr over Hamburger SV på udebane.

Hertha Berlin og Oliver Christensen er også at finde i Bundesligaen i næste sæson.

Hamburger SV må derimod blive endnu en sæson i den næstbedste række. Det står klart, efter at Hertha Berlin mandag vandt 2-0 på udebane og dermed 2-1 samlet i playoffduellen om en plads i Bundesligaen.

23-årige Oliver Christensen spillede hele kampen og fik med sit clean sheet revancheret sig fra første opgør, hvor han ikke var helt uskyldig i situationen, der gav HSV en 1-0-sejr.

Christensen debuterede i det første opgør og spillede mandag sin blot anden kamp for Hertha Berlin, siden han sidste sommer blev købt i OB.

FC København-ejede Mikkel Kaufmann fik de sidste godt 15 minutter som indskifter i hjemmeholdets angreb.

HSV havde størstedelen af spillet i mandagens returkamp, men Hertha Berlin var skarpest, og venstrebacken Marvin Plattenhardt blev afgørende

Efter knap fem minutter smed han et hjørnespark i feltet, som belgiske Dedryck Boyata headede uimodståeligt i nettet.

Og kort inde i anden halvleg drejede Plattenhardt så et frispark ind over HSV's keeper fra en position tættere på sidelinjen end målet.

Oliver Christensen lavede kort før 2-0-målet en god redning og var generelt meget sikker i sine indgreb. Han blev dog heller ikke sat på alt for mange opgaver af HSV.

Hjemmeholdet lagde et fornuftigt tryk på Hertha Berlin i slutfasen, men det blev lidt for meget spil til siden og knap så meget mod mål.

Hertha fik midtbanespilleren Lucas Tousart smidt ud i overtiden, men HSV havde ikke mere tid at arbejde med.