Optakt: FC Bayern München - Schalke 04
Bundesliga

Optakt: FC Bayern München - Schalke 04

Det er dømt klassiker på Allianz Arena, når rød møder blå, og Schalke gæster Bayern.

Kampfakta:
Spillested: Allianz Arena
Dommer: Fritz
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
På TV: Eurosport 2

Holdnyt:
FC Bayern München:
Mestrene har ikke været overbevisende i de første to kampe, men meget kendetegnende for et tophold er det alligevel blevet til to sejre. Begge gange med resultatet 2-1. Først mod Freiburg og i sidste runde mod Werder Bremen.

Lørdag gælder det så kampen mod Schalke, som Bayern traditionelt set har et godt tag på. I de to klubbers seneste 12 indbyrdes opgør har sydtyskerne vundet ti og spillet to uafgjorte. Seneste Schalke sejr ligger helt tilbage i oktober 2010, da Höwedes og Jurado sikrede en 2-0 sejr til de Kongeblå.

Bayern kan til kampen igen råde over Vidal og Thiago. Førstnævnte går formentlig direkte ind i startopstillingen, mens Thiago muligvis kan spille i stedet for Müller, der har haft et formdyk.

Ribery er til gengæld ny mand på skadeslisten. Franskmanden blev skadet under træning og forventes ude i et par uger. Heller ikke Boateng er klar til opgøret.

Schalke 04:
Holdet fra Gelsenkirchen blev buhet ud af hjemmepublikummet, da de i sidste runde tabte med 1-0 mod Frankfurt. Dermed er sædet igen ved at blive varmt under Weinzierl, der inden denne runde er placeret på en 11. plads med ni point op til de europæiske pladser.

I sig selv er et nederlag mod Bayern ikke nogen katastrofe, men Schalke skal helst slippe fra Allianz med æren i behold modsat nogle af de tidligere år. 35-4 lyder målscorern i Bayerns favør i de seneste 12 kampe.

Generelt er der dømt Woche der Warheit for Schalke. Efter Bayern skal de en tur til Sandhausen i pokalen, inden Hertha kommer på besøg. To nederlag i de kampe og sæsonen er ovre for Schalke.

Weinzierl må undvære Baba, Coke, Uchida, Tekpetey, di Santo og Embolo. Huntelaar er til gengæld klar efter sin lange skade, men det virker alligevel satset og smide ham i spil fra start af.

Karantæner:
FC Bayern München: Ingen
Schalke 04: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Bayern München: Neuer; Lahm, Martinez, Hummels, Alaba; Xabi Alonso, Vidal; Robben, Müller, D. Costa; Lewandowski
Schalke 04: Fährmann - Höwedes, Naldo, Nastasic - Goretzka - Schöpf, Kolasinac - Aogo, Bentaleb - Choupo-Moting, G. Burgstaller

Vidste du at…:
Phillipp Lahm står til at spille sin kamp nr. 500 i Bayern-trøjen denne lørdag?

Dom:
Bayern har et par profiler klar igen, mens Schalke omvendt mangler et par stykker. 2-1 til sydtyskerne.

bulibold.dk er Danmarks største side om tysk fodbold. Vi leverer spiltips, analyser, historiske tilbageblik og meget mere