- Pierre var en fed spiller at træne
Illustration
Bundesliga

- Pierre var en fed spiller at træne

Pierre-Emile Højbjergs tidligere træner i Brøndby er ikke overrasket over, at talentet gør det så godt i Bayern. ”Hans styrker er over hele paletten,” siger Mads Davidsen fra Shanghai.

Selv om der er langt fra Shanghai til München, følger den tidligere U/19-træner i Brøndby, Mads Davidsen, nøje med i, hvordan det går en af hans gamle spillere i det sydtyske. Og han er ikke overrasket over, at det går godt for Pierre-Emile Højbjerg, der i lørdags blev den yngste Bayern-debutant i Bundesligaen nogen sinde.

- I starten var jeg lidt skeptisk omkring skiftet til Bayern München, da en storklub virkelig kan være svær at slå igennem i, og fordi Bayern München i forvejen råder over en fantastisk talentmasse og har en Emre Can, der til dels kunne minde om Pierre, så konkurrencen har været ubarmhjertig fra dag et.

- Men jeg har hele tiden haft stor respekt for Pierres beslutning og ved også, at han har tænkt denne beslutning igennem mange gange, og i skrivende stund ser det også rigtig fornuftigt ud for ham, lyder det fra Mads Davidsen, der i dag er leder for Ebbe Sand Soccer Academy i Shanghai, men inden da trænede Pierre-Emile Højbjerg, da denne før tid blev rykket op på Brøndbys U/19-mandskab.

- Pierre var en fed spiller at træne, fordi han giver dig modspil og tør sige sin mening. Samtidig har han en holdning til mange ting, hvilket gjorde, at man kunne diskutere taktik og andre fodboldfaglige ting med ham. Han kunne finde på midt i en øvelse at stoppe op og spørge, om "vi ikke også kunne gøre sådan og sådan". Det er virkelig en fornøjelse at træne en spiller med det reflektionsniveau. Og det er blandt andet derfor, at det er ham, der rykker til en storklub og ikke en anden.

- Og så elsker han at spille fodbold. Derfor behøver han ikke meget motivation for at træne. Han er altid klar til ekstra træning, en-til-en træning, og spurgte tit, når jeg tog andre spillere ud til en-til-en sessioner, om han ikke måtte gå med. Og det er ikke raketvidenskab. 10.000 timers koncentreret og kvalificeret træning. Det er det, det gælder om, og Pierre har trænet mere end de fleste, siger Mads Davidsen.

- Hans styrker er egentlig over hele paletten. Han er teknisk stærk i små områder, sparker sublimt til bolden, er rigtig dygtig i vendingerne og god til at bruge sin fysik til at udfordre en-mod-en offensivt. Taktisk er han også rigtig godt kørende, og derfor kan han kontrollere en kamp, styre tempoet i spillet og hjælpe medspillerne med at finde de rigtige løsninger til de afgørende situationer. På U/17- og U/19-holdet i Brøndby havde man hele tiden fornemmelsen af, at han kunne være kampafgørende, hvis holdet var i knibe. Så kunne "redningen" komme fra hans fødder.

- Mentalt er han en stærk spiller, fordi hans selvtillid på banen er stor. Jeg har aldrig set ham være bange for at få bolden uanset kamp, stilling eller situation. Han vil have bolden, så han kan hjælpe holdet, og den attitude vil hjælpe ham i Tyskland.

- Skal jeg pege på en svaghed, så er det hans speed. Det har jeg været lidt bekymret for, men sidst jeg snakkede med ham, fortalte han, at han var blevet endnu mere fit i Bayern og endnu hurtigere i vendingerne, og det er nok også nødvendigt, hvis han vil klare sig på højeste niveau, siger den tidligere Brøndby-træner.

Og hvor langt kan Pierre-Emile Højbjerg så nå?

- Som Brøndbys U/17-træner John Ranum en gang sagde det, så er hans niveau så højt, at det er helt op til ham selv, hvor langt han skal nå. Det handler selvfølgelig både om flid på træningsbanen, modet til at gribe chancen, kontinuitet på og udenfor banen, men også held i form af karrierevalg og eventuelle skader/salg på de positioner, som Pierre dækker. Men hans start i Tyskland har været imponerende, og han burde blive A-landsholdsspiller, hvis denne udvikling fortsætter, siger Mads Davidsen til tipsbladet.dk.