• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Kenneth Jensen

Roser dansker: Kan blive en god Bundesliga-spiller

Foto: Getty Images

Dansk højre back skiftede i sommer til FC Köln på en lejeaftale, og klubbens træner føler sig nu overbevist om, at man har fået fingrene i en spiller, der kan udvikle sig til en god Bundesliga-spiller.

Af Kenneth Jensen

Han var et kæmpe hit i Silkeborg IF og blev solgt for 22,5 millioner kroner til belgiske Genk, men at sige, at skiftet til Genk ikke er gået efter planen, er næsten en underdrivelse.

Danske Rasmus Carstensen kom til Genk med store ambitioner, men parterne fik det ikke forløst i løbet af den første sæson i det belgiske.

I stedet fik den tidligere U21-landsholdsspiller en chance for at blive udlejet i sommer, og den dag i dag kan han kalde sig fast mand i Bundesligaen hos FC Köln.

Bundesliga-klubben erkender i dag, at man tog en chance, da man hentede Rasmus Carstensen.

- Jeg havde et indtryk af, at vi var nødt til at se nærmere på spilleren. 

- Men det var vi ikke rigtigt enige om i gruppen (der sørger for transfers i FC Köln, red.). Der var nogle, der gik stærkt ind for, at vi lavede en aftale med spilleren, men der var også nogle, der ikke var overbeviste, siger FC Köln-træner Christian Keller til podcasten Einfach Fussball.

Han forklarer, hva der endte med at overbevise alle.

- Jeg sagde, "lad os mødes med spilleren, og så må vi se, om vi kan finde ud af, hvorfor der er så stor en uoverensstemmelse mellem hans præstationer i Silkeborg og Genk", siger Christian Keller.

Det var derfor en personlig samtale, hvor Rasmus Carstensen overbeviste klubbens ledere om, at han kan begå sig i FC Köln. Det handler blandt andet om, at man også skal sørge for at give danskeren noget tryghed.

Selv om den 22-årige dansker ikke er fejlfri og spiller på et hold, der ligger sidst i Bundesligaen, spiller han fast og har potentiale, mener træner Christian Keller.

- Han har flere gange vist, at han helt sikkert har, hvad der skal til for at udvikle sig til en god Bundesliga-spiller, siger cheftræneren.

FC Köln har en købsoption med i aftalen for Rasmus Carstensen. Indtil videre har danskeren spillet 10 førsteholdskampe for FC Köln.