• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Victor Risager

Skov lærte af backrolle: Har en idé om, hvad forsvarsspillere tænker

Foto: Getty Images

Robert Skov spillede back i store dele af den netop overståede sæson, og de erfaringer kan han bruge som offensivspiller.

Af Victor Risager

Robert Skovs første sæson i tysk fodbold er netop overstået, og den tidligere Superliga-topscorer havde fin succes med fire mål og ni oplæg på 33 kampe for Hoffenheim. Men det var også en særdeles lærerig oplevelse for den 24-årige dansker.

Efter at have spillet på kanten i FC København, blev Skov nemlig omskolet til venstre back, hvor han spillede i store dele af sæsonen. I de sidste kampe vendte han dog tilbage til offensiven, og her nød han godt af erfaringen som back.

Det fortæller Skov i et interview på Hoffenheims hjemmeside.  

Læs også:Medie: Schwäbe er på vej til Bundesliga-oprykker

- Forskellen var massiv. Ikke én gang i min karriere havde jeg spillet den position, ikke engang som ungdomsspiller. Men hvis træneren beder mig om at spille et sted, er det nøjagtigt, hvad jeg vil gøre.

- At spille venstre back var en interessant oplevelse. Jeg plejede hovedsageligt at spille på højre fløj, og jeg var ofte i stand til at forudsige, hvad min modstander ville gøre. Nu fungerer det omvendt - oplevelsen af at spille i forsvaret betyder, at når jeg spiller i en angribende rolle nu, har jeg en idé om, hvad de forsvarerspillere jeg står over for tænker, siger Robert Skov.

Selv synes Robert Skov også, at det gik godt, men han foretrukker nu stadig en mere offensiv rolle.

- Jeg synes, jeg gjorde et rigtig godt stykke arbejde. Selvfølgelig begik jeg fejl her og der, men jeg tror, det er helt normalt, når man begynder at spille på en ukendt position. Det siger sig selv, at jeg foretrækker at spille i angrebet. Jeg vil gerne være mere målfarlig, siger Robert Skov.   

Robert Skov har kontrakt med Hoffenheim indtil sommeren 2024. 

Læs også:Medie: Marvin Schwäbe er andetvalget i Stuttgart

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus