• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Anders Dehn

SL-spiller kender Bayern-stjerne: En god ven

Foto: Getty Images

Randers FC's Björn Kopplin spillede som ung i Bayern München. Han har stadig kontakt med en af klubbens helt store stjerner.

Af Anders Dehn

Det er blevet til en fin karriere i blandt andet Superligaen for Björn Kopplin, men da han var ung, drømte han om noget endnu større. Han fik nemlig en stor del af sin fodboldopdragelse i Bayern München.

Det blev aldrig til noget gennembrud, men til gengæld spillede han i ungdomsårene sammen med flere spillere, som endte med at få flotte karrierer i Bayern og andre steder. Blandt andre en af de helt store skikkelser i klubben.

- Jeg har stadig kontakt til Thomas Müller. Vi har spillet sammen i omkring seks år. Han var en god ven. Han er stadig den samme nu: ekstrovert, og jeg var lidt mere introvert. Men han tager mig med. Fed oplevelse, siger Kopplin - på dansk - i TV3 Sport-programmet Tor-Show.

Udover Müller spillede han på hold med folk som Mehmet Ekici, Diego Contento og Holger Badstuber, der alle spillede et hav af kampe på topniveau. Sidstnævnte nåede også 31 landskampe for Tyskland, inden skader smadrede hans karriere.

Björn Kopplin trænede også med på førsteholdet i perioder, men han var aldrig for alvor tæt på at erobre en plads. Dertil var konkurrencen simpelthen for hård.

- Desværre Philipp Lahm. Han spiller først venstre back, så skifter han til højre back. Så siger van Gaal (daværende træner, red.) i et interview: "Han spiller altid højre back for mig." Så ved du også, at så har du ingen chance. Det niveau når jeg aldrig. Han laver bare ingen fejl. Jeg har aldrig set en fejl fra ham, siger Kopplin.

Se hele klippet om hans tid i Bayern München i videoen over denne artikel.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020