Video : Tipsbladet
Bundesliga

Stor hyldest af Bo Henriksen: En dansk vulkan

Efter fem kampe i spidsen for Mainz 05 får danske Bo Henriksen store roser med på vejen af avisen Bild.

Det er sket før, og det kommer til at ske igen.

En fodboldklub fyrer en træner, sætter en ny mand i spidsen, der har ideer til, hvordan tingene skal vendes. Men han formår ikke at ændre på tingene eller gøre noget, der sikrer, at holdet rejser sig og opnår den ønskede succes.

Sådan ser fortællingen om Bo Henriksen i Mainz 05 dog ikke ud til at ende.

Det er den tyske avis Bild, der har kigget nærmere på det, Bo Henriksen har gjort i den korte tid, han indtil videre har været cheftræner i Mainz 05.

Og Bild er meget positiv i forhold til danskerens indtog.

Bo Henriksen har hentet syv point i de første fem kampe i spidsen for klubben, men det er ikke så meget det, der får avisen til at rose danskeren - det er derimod det faktum, at han reelt er lykkedes med at ændre på hverdagen i Mainz, der ligger tredjesidst og fortsat er i fare for at rykke ud af rækken.

Men troen og motivationen er vokset under Bo Henriksen, skriver Bild, der også giver danskeren et nyt kælenavn: Den danske vulkan.

En dansk vulkan, der hopper og lever sig ind i kampen i alle 90 minutter for at motivere sine spillere, skriver avisen.

Bo Henriksen har blandt andet hævet humøret i truppen ved at lade spillerne sove hjemme i egen seng dagen før hjemmekampe i stedet for at skulle sove på hotel. Samtidig er træningen om formiddagen, og det giver mere tid til familielivet.

Det betyder dog ikke, at der er tale om let træning, fortæller Josuha Guilavogui.

- Vi træner meget mere intensivt og hårdere. Hvis man taber (i træning, red.), er der strafløb og armbøjninger.

- Det er sådan, træneren ønsker at indgyde vintermentalitet i os, siger han.

Bo Henriksen og Mainz 05 har trods to-tre gode resultater - senest en sejr over Bochum - også haft en af den slags kampe, man gerne vil glemme. 9. marts tabte Henriksen og Mainz med 1-8 til FC Bayern München.