Svenssons Mainz tog vigtigt point mod Dortmund

Mainz og Borussia Dortmund spillede lørdag eftermiddag 1-1 i Bundesligaen.

Bo Svensson og Mainz kæmper i bunden af Bundesligaen, og den danske cheftræner fik en skidt start i spidsen for klubben, da man i seneste runde tabte til Eintracht Frankfurt.

Lørdag eftermiddag skulle man forsøge at rejse sig hjemme mod Borussia Dortmund, der havde Thomas Delaney på bænken.

Herfra kunne den danske midtbanespiller se Erling Haaland bringe værterne i front efter mindre end halvandet minut. Dortmund spillede sig flot igennem i egen højreside, og til sidst kunne nordmanden styre bolden over i det lange hjørne fra kanten af feltet.

Scoringen blev dog annulleret efter VAR-gennemsyn, fordi Thomas Meunier havde været offside.

Julian Brandt var også tæt på at bringe Dortmund i front 23 minutter inde i opgøret, men Mainz-keeper Robin Zentner diskede op med en flot redning.

Efter en halv time var det Jude Bellinghams tur til at true Mainz-buret efter et fint Haaland-aflæg, men den unge englænder måtte se sin afslutning tage ydersiden af stolpen. Derfor måtte han også lade sit første Bundesliga-mål vente på sig.

Bellingham fik også en stor hovedstødsmulighed fem minutter før pausefløjt, men heller ikke denne gang skulle han komme på måltavlen.

0-0 stod det således ved pausen.

I anden halvleg begyndte Dortmund, hvor de slap i første halvleg, men helt ud af det blå var det Mainz, der lavede kampens første mål.

Der var spillet 58 minutter af opgøret, da Levin Öztunali trak ind fra højre og bragede bolden op i hjørnet med sit venstre ben - og så var Bo Svenssons mandskab pludselig på vej til at tage en stor skalp.

Føringen skulle dog ikke holde særligt længe, for efter 73 minutter fik Thomas Meunier udlignet.

Indskiftede Youssoufa Moukoko driblede sig fri i Mainz-feltet og fik sendt bolden ind foran mål, hvor Philipp Mwene kunne cleare den. Han fik imidlertid ikke et ordentligt træf på den, så på kanten af feltet kunne belgiske Meunier sparke returbolden i nettet.

Og så var det lige ved at gå helt galt for Mainz.

For blot et minut senere begik Alexander Hack straffespark på selvsamme Meunier, og så kunne Marco Reus pludselig bringe Dortmund i front. Men tyskeren misbrugte fra ellevemeterpletten, og så var stillingen fortsat 1-1.

Yderligere et par minutter senere var Mainz så tæt på at bringe sit i front igen, men Danny Latzas halvkiksede afslutning tog stolpen og gik i spil igen.

Det endte dog uden flere scoringer, hvorfor begge mandskaber måtte tage til takke med et enkelt point - det første for Bo Svensson i Mainz.

Det betyder også, at Mainz igen overhaler Schalke 04 og nu er næstsidst i Bundesligaen. Der er syv point op til Arminia Bielefeld over nedrykningsstregen.

Dortmund er på fjerdepladsen med 29 point for 16 kampe.