• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Kenneth Jensen

Tog alvorsnak med Dolberg: Vi ved, hvad han kan

Foto: TSG Hoffenheim

Hoffenheim-træner André Breitenreiter er meget fokuseret på at få noget godt ud af Kasper Dolberg, så han hev onsdag danskeren til en lille en-til-en samtale.

Af Kenneth Jensen

Når Bundesligaen i weekenden vender tilbage, er den en dansker rigere i form af angriber Kasper Dolberg.

Angriberen har TSG Hoffenheim lejet i franske OGC Nice, og det er en spiller, som de forventer sig meget af i TSG Hoffenheim.

Så meget, at træner André Breitenreiter er fast besluttet på at gøre alt for at få mest muligt ud af danskeren. Og i denne uge blev Dolberg så trukket til side af sin tyske chef.

- Jeg havde onsdag en lang invididuel analysesnak med ham om, hvad jeg forventer, og hvad han absolut ikke må gøre, siger træneren til Kicker og forklarer:

- Han må ikke sætte sig selv under et unødigt pres. Han behøver ikke score tre mål i den første kamp, for målet er, at han skal være vigtig for os på den lange bane.

- Vi ved, hvad han kan, og det har han allerede vist. Han kommer til at hjælpe os, og vi hjælper ham, og så vil alle i sidste ende være glade.

Kasper Dolberg kommer fra et skuffende ophold i Sevilla, hvor der ikke var tiltro til ham, og hvor han lignede et fremmedelement på holdet. Træner Jorge Sampaoli gav hurtigt op, men Hoffenheim er fast besluttet på at få det til at fungere, så man til sommer kan købe danskeren fri af Nice.

- Han er blevet godt integreret, men man kan godt se, at det er tidligt, og han har heller ikke spillet i noget tid. Han skal finde sin rytme igen.

- Men du kan se hans potentiale i træning, han har et stort potentiale, siger cheftræneren.

Selv om der er tro på 25-årige Dolberg fra André Breitenreiters side, er klubben potentielt interesseret i en ny angriber, efter man har sagt farvel til Georginio Rutter.

- Det har intet med Dolberg at gøre, men efter Rutter kan det blive nødvendigt, for vi ved heller ikke, hvor længe Ihlas Bebous knæ fungerer, og hvad der kommer til at ske  med Munas Dabburs skulder, siger cheftræneren.

Både Bebou og Dabbur har - som træneren indikerer - været plaget af skader.

Hoffenheim indleder Bundesliga-foråret på lørdag med en udekamp mod Union Berlin. Dolberg, Robert Skov og Jacob Bruun Larsens klub er nummer 11 i tabellen.

Kasper Dolberg har også en fortid i AFC Ajax og Silkeborg IF.