Video : Tipsbladet
Bundesliga

Højbjerg er tysk storklubs Plan B

Dortmund har tilsyneladende Pierre Emile Højbjerg på listen over muligheder.

Pierre Emile Højbjerg har i sine år i Tottenham været vant til at have en fast plads i startopstillingen, men i den seneste sæson med Ange Postecoglou som cheftræner har han fået sig en mindre rolle.

Derfor er det ikke den store overraskelse, hvis den danske landsholdsprofil vælger at forlade London-klubben, og nu kan den tyske transferjournalist Florian Plettenberg fortælle, at Dortmund har ham på listen.

Det er dog i første omgang Brighton-tyskeren Pascal Gross, som Bundesliga-storklubben helst vil have fat i. Men hvis det ikke lykkes for dem at hente ham, så er det Pierre Emile Højbjerg en, som de overvejer.

Dog understreges det, at Højbjerg er én af flere spillere, som de har på som muligheder, hvis Gross skulle glippe for dem.

Pudsigt nok er det kort efter, at Thomas Delaney havde anbefalet sin tidligere klub, Dortmund, at de skulle gå efter Højbjerg. Det skete i et interview med Sky.

- Jeg vil anbefale det til begge parter. Han er en fantastisk spiller, og jeg er rigtig glad for at have ham som holdkammerat. I mine øjne er han en central midtbanespiller på topniveau, sagde Delaney.

Højbjerg har været rygtet til en række klubber på det seneste, som er med mere eller mindre sandsynlige destinationer som blandt andet tæller Milan, Juventus og Atleltico Madrid.

Tidligere i hans karriere har han spillet for både Augsburg, Bayern München og Schalke, hvor han i alt spillede 56 Bundesliga-kampe.