• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Anders Dehn

Uvaccineret Bayern-stjerne testet positiv

Foto: Getty Images

Det har vakt stor debat, at blandt andre Joshua Kimmich ikke var vaccineret mod coronavirus. Nu er han smittet og misser nogle store kampe.

Af Anders Dehn

Den seneste tid har fem Bayern München-spillere været centrum i en ophedet debat om coronavaccination. De ville nemlig ikke vaccineres, og det betød blandt andet, at de måtte i karantæne, efter de havde været tæt på holdkammeraten Niklas Süle, som var smittet.

Nu får kritikerne så ny ammunition. Joshua Kimmich, en af de fem vaccineskeptikere, er nemlig testet positiv for coronavirus, skriver Bayern. Det kommer bare få timer, efter en af de øvrige fem, Eric Choupo-Moting, testede positiv.

Kimmich er klart det største sportslige tab for Bayern, hvor han regnes blandt de bærende kræfter. Han missede både weekendens Bundesliga-kamp mod FC Augsburg, som Bayern endda tabte, og tirsdagens Champions League-sejr over Dynamo Kiev på grund af førnævnte coronakarantæne.

Nu har han og Chuopo-Moting udsigt til at sidde ude i endnu en rum tid. Det er uvist, præcis hvor længe de skal forblive i hjemmeisolation. I løbet af de kommende to uger møder Bayern først Armenia Bielefeld, Borussia Dortmund (begge i Bundesligaen) og FC Barcelona i Champions League.

Michaël Cuisance, Serge Gnabry og Jamal Musiala er de tre øvrige Bayern-spillere, som nægtede at lade sig vaccinere, og som har misset de to seneste kampe, fordi de var nær kontakt til Süle. Gnabry og Musiala skulle dog angiveligt have ombestemt sig og taget imod en vaccine.

Vaccination er i sig selv ikke nogen garanti for at undgå smitte. De nedbringer dog risikoen for at blive smittet og for at smitte andre. Derudover gælder der strengere karantæneregler for uvaccinerede i Tyskland end for vaccinerede.

Bayern har trukket Kimmich, Chuopo-Moting, Cuisance, Gnabry og Musiala i løn for den tid, de sidder ude.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020