• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Kenneth Jensen

Vil have dansk succestræner til forhandlingsbordet

Foto: Getty Images

Dansk træner har kontraktudløb om et år, men sportsdirektør føler sig sikker på, at parterne kan blive enige om en forlængelse.

Af Kenneth Jensen

Den danske cheftræner Bo Svensson har haft stor succes som træner for den tyske klub Mainz 05, som han har stået i spidsen for siden januar 2021, og den danske træner fik for halvanden uge siden også indflydelse på det tyske mesterskab, da Mainz tog til Dortmund og spolerede festen, så guldet igen endte hos FC Bayern München.

Den tidligere landsholdsspiller har vist sig som en dygtig træner, og der har tidligere været godt med rygter og interesse i danskeren tidligere.

Men Bo Svensson er fortsat at finde i Mainz, og den lille tyske klub, der sluttede som nummer ni i Bundesligaen, er også klar til mere Bo Svensson de kommende år.

Sportsdirektør Christian Heidel håber således på, at parterne kan blive enige om at forlænge Svenssons aftale, der står til at løbe ud om et år.

- Vi startede dette projekt sammen for to og et halvt år siden, og det har vendt op og ned på klubben. Jeg tror ikke, vores fælles projekt slutter i 2024, siger Christian Heidel til det tyske fodboldmagasin Kicker.

I sit første halve år som træner for klubben styrede han den til redning i Bundesligaen, mens Mainz sidste år endte på en imponerende ottendeplads. I år er det altså endt med en niendeplads for klubben, der har Marcus Ingvartsen på lønningslisten.

Bo Svensson startede sin trænerkarriere som assistenttræner og ungdomstræner i Mainz, inden han i 2019 blev ansat som træner for RB Salzburgs farmerhold FC Liefering, hvor han fik erfaring med jobbet som cheftræner.