• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Victor Risager

Yussuf Poulsen: Bayern-stjerne lærte mig tysk

Foto: Getty Images

Den danske landsholdsangriber skal lørdag stå over for manden, der lærte ham tysk, når RB Leipzig og Bayern München brager sammen i Bundesligaen.

Af Victor Risager

Der er et topopgør i Bundesligaen lørdag aften, når ligaens nummer to RB Leipzig tager imod førerholdet Bayern München på hjemmebane. Og her kommer danske Yussuf Poulsen sandsynligvis til at stå over for sin tidligere tysklærer.

Det er nemlig Bayern Münchens stjernespiller Joshua Kimmich.

Da danske Yussuf Poulsen skiftede fra Lyngby Boldklub til RB Leipzig i sommeren 2013, lærte han således tysk af den jævnaldrende Joshua Kimmich, som kom til klubben fra VfB Stuttgart den samme sommer. 

- Da jeg kom til Leipzig, kunne jeg ikke rigtig tale tysk.

- Men jeg lærte det meget hurtigt takket være ‘Jo' (Joshua Kimmich, red.) og hans kæreste, der var endnu strengere, end han var, når det kom til tyskundervisningen, siger Yussuf Poulsen ifølge Bulinews.

Tidligere har Yussuf Poulsen også snakket om sit tætte forhold med Bayern München-stjernen.

- Vi vil nok holde kontakten resten af livet. Det er sjældent i fodbold, sagde Poulsen til Goal for to år siden. 

26-årige Joshua Kimmich spillede blot to sæsoner med Yussuf Poulsen i RB Leipzig, inden han skiftede til Bayern München. Her har han siden udviklet sig til en af Tysklands allerbedste spillere.

I den indeværende sæson har den alsidige midtbanespiller, der også kan gøre sig på højre back, leveret hele 13 oplæg og fire mål på 29 kampe for Bayern München. Han er også fast mand på det tyske landshold, hvor han allerede har spillet 52 kampe.

Det tyske landshold tabte forleden til Nordmakedonien, og det har resulteret i heftig kritik af landstræner Joachim Löw, som flere kræver fyret. Læs mere her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus