• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Torsten Kjems Hansen

10 stærke til FC Midtjylland - Atalanta: Italienske tæv skræmmer

Foto: Getty Images

FC Midtjylland er klar til en hård debut i Champions League onsdag aften - her optakts-nedslag til aftenens kamp.

Af Torsten Kjems Hansen

FC Midtjylland skriver i aften klubhistorie ved at træde ind i Champions League-gruppespillet. Modstanderen er italienske Atalanta, der i den seneste Champions League-sæson nåede helt frem til kvartfinalen, hvor PSG blev endestationen.

FC Midtjylland-spillere og - trænere tror på et godt resultat i debuten, selv om respekten for det yderst offensive Serie A-mandskab er stort.

Vi er her klar med 10 statistiske nedslag til kampen - leveret i samarbejde med Spilxperten.com: 

- FC Midtjylland møder italiensk modstand for bare anden gang i en europæisk turnering. I 2015/16 tabte FCM begge gruppekampe til Napoli i Europa League.

- Atalanta har ikke gode minder fra deres seneste møde med et dansk hold. FC København sendte nemlig Atalanta ud i mørket i Europa League-kvalifikationen i august 2018 efter straffesparks-konkurrence oven på to kampe uden scoring.

- FC Midtjyllands største nederlag i en europæisk turnering ligger tilbage til 2015, hvor Napoli vandt med hele 5-0 i Europa League. To af dem fem gange FCM har lukket fire eller flere mål ind i europæiske kampe har været mod italiensk modstand - begge gange Napoli.

- Atalanta har vundet deres seneste to udekampe i europæiske hovedturneringer - begge i den seneste sæsons Champions League. Atalanta har dog aldrig tidligere vundet tre udekampe i træk i europæiske turneringer.

- Kampen i aften vil være den første ikke-kvalifikations-kamp i Europa siden februar 2016, hvor det endte med et smerteligt 1-5-nederlag til Manchester United i Europa League. FC Midtjylland har kun en sejr fra deres seks seneste gruppekampe i europæiske turneringer - fire nederlag, en uafgjort.

- Atalanta har scoret i 16 af holdets 17 europæiske kampe, hvis man ser bort fra kvalifikationskampe. I de tre knockout-kampe det blev til i Champions League i den seneste sæson scorede Atalanta i alt ni mål - otte mod Valencia over to kampe i ottendedelsfinalen og et i den enlige* kvartfinale mod PSG (*pga. Corona, red)

- FC Midtjylland har kun tabt en af holdets seneste fire europæiske hjemmekampe i en europæisk hovedturnering - to sejre og en uafgjort. Seneste sejr var 2-1 over Manchester United i februar 2016.

- Atalantas eneste nederlag i de seneste seks kampe i en europæisk hovedturnering var 1-2-nederlaget til PSG i sommer. Inden da vandt Atalanta 4-1 og 4-3 over Valencia i 1/8-finalen i CL, sejrede med 3-0 over Shakhtar Donetsk i gruppespillet, 2-0 over Dinamo Zagreb i gruppespillet og delte 1-1 mod Manchester City i gruppespillet.

- FC Midtjylland lukkede 18 mål ind i de seneste otte kampe i europæiske hovedturneringer - alle i Europa League 2015/16, hvilket var flest mål af alle deltagende hold i turneringens sæson.

- Josip Ilcic har scoret i alt ni mål i sine seneste 13 europæiske kampe for Atalanta (kval-kampe ikke medregnet) - fire af målene kom i samme kamp i CL-1/8-finalen i marts måned, hvor Valencia blev nedlagt med 4-3.
 
Læs optakten til FC Midtjylland - Atalanta med bud på resultatet her

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus