Ajax buldrer videre og knuser Dortmund

Målmaskinen Erling Haaland blev holdt i skak af Ajax, som vandt overlegent over Dortmund med 4-0.

Det er sjældent, at Erling Haaland må gå fra banen efter en fodboldkamp uden at have scoret.

Men tirsdag skete det, da den norske bomber og hans holdkammerater var på besøg i Amsterdam hos Ajax.

Hollænderne satte en stopper for Haalands imponerende målform og var generelt overlegne mod det tyske mandskab. Ajax vandt 4-0 og satte sig dermed på toppen af gruppe C med halvdelen af kampene spillet.

Ajax har ni point efter tre sejre i lige så mange forsøg og en målscore på 11-1.

Dortmund ligger nummer to med seks point. Tredjepladsen indtages af portugisiske Sporting, der tidligere tirsdag slog Besiktas 4-1.

En tæt tåge af røg fra en masse romerlys havde knap nok nået at lægge sig, da Ajax kom foran, efter at Marco Reus kom til at heade et Ajax-frispark i eget net.

Cirka et kvarter senere gjorde Daley Blind det til 2-0 med et tørt hug fra kanten af feltet.

Brasilianske Antony scorede til 3-0 lidt over ti minutter inde i anden halvleg, inden Sébastien Haller gjorde det til slutresultatet 4-0 med cirka 20 minutter tilbage.

Mohamed Daramy fik de sidste syv minutter plus tillægstid for Ajax.

I gruppe D kom Sheriff ned på jorden efter de imponerende sejre over Shakhtar Donetsk og Real Madrid. Den moldoviske fodboldminiput led sit første nederlag, da det mod Inter endte 1-3.

I samme gruppe fik Shakhtar bank af Real Madrid, som kan rejse hjem fra Ukraine med en 5-0-sejr i bagagen.