Video : Tipsbladet
Champions League

Atalanta-triumf sender Roma i Champions League

Roma sender nok en stor tak til Atalanta en af dagene.

Det er ikke hver dag, at en sjetteplads er nok til at komme med i Champions League, men sådan er det for Roma. Efter Atalantas sejr i Europa League kan Serie A nemlig glæde sig over, at de har seks hold med i den fineste europæiske turnering i næste sæson.

Det skriver blandt andet det italienske medie Calcio e Finanza.

De italienske hold havde i forvejen sikret sig en femte plads i Champions League ved hjælp af de mange point, som de har fået skrabet sammen, og da Europa League-vinderen også får en plads, så var der en plads mere.

Da Atalanta selv endte på femtepladsen, så går deres ekstra plads videre til Roma.

Som det har været tilfældet for FC København i denne sæson, så er en deltagelse i Champions League en rigtig god idé at være med i, når man ser på de økonomiske sider af at være med. Der bliver peget på, at Roma nu kan se frem til op mod 370 millioner kroner.

I denne sæson har danske Rasmus Nissen Kristensen spillet med på Romas hold, da han er udlejet fra Leeds. Her har meldingerne i de italienske medier været, at han ikke fortsætter i klubben i næste sæson med økonomien som årsag.

De seks italienske hold i Champions League bliver Inter, Milan, Bologna, Juventus, Atalanta og altså Roma.

Inden sidste spillerunde i Serie A er Roma tre point foran ærkerivalerne fra Lazio, og derfor kan de blive hentet. Dog er Roma bedre indbyrdes, og dermed er der ingen ko på isen dér.