• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Victor Risager

Blev smidt ud af CL uden kamp: Slovakker appellerer til CAS

Foto: Getty Images

Slovan Bratislava er ikke tilfredse med, at de er blevet smidt ud af Champions League-kvalifiikationen.

Af Victor Risager

Mandag røg Slovan Bratislava ud af Champions League uden at have spillet en kamp.

Slovakkernes kamp mod de færøske mestre Klaksvik blev nemlig aflyst to gange, da spillere fra Slovan Bratislava er blevet testet positiv coronavirus. Men stedet for at udskyde kampen igen valgte UEFA mandag at taberdømme slovakkerne, og det er selvsagt ikke faldet i god jord hos Slovan Bratislava.

Læs også:Færøske mestre videre i CL-kvalifikationen efter skrivebordssejr

De klager nu over, at de færøske myndigheder ikke har opført sig retfærdigt, og slovakkerne appellerer nu til den internationale sportsdomstol CAS. Det meddeler de på sin hjemmeside. 

- Vi er ikke glade for beslutningen, og vi er alle skuffede lige nu. Jeg vil dog understrege, at vi ikke fører og ikke vil føre nogen kamp mod UEFA. I dette tilfælde tabte fodbolden på grund af urimelige handlinger fra myndighederne på Færøerne, der gjorde alt for at forhindre, at kampen fandt sted. Vi giver ikke op.

Læs også:Færøsk klub i CL-kval: Planlægger tur til Schweiz inden de selv er videre

- Vi har nok klare argumenter og fakta. Derfor har vi indbragt en appel mod denne beslutning til CAS, og vi vil forsøge at opnå det, der bør være vores ret. Ikke kun vores følelser, men også kendsgerningerne siger, at vi blev taberne på grund Færøernes uretfærdige handlinger, og på grund af at Klaksvík ikke opfyldte sine forpligtelser i henhold til UEFA-protokollen. Fra Færøernes side var der flere fejl og forskelsbehandling, siger klubchef Ivan Kmotrík Jr ifølge klubbens hjemmeside.

Efter mandagens udmelding fra UEFA er det planen, at Klaksvik skal møde Young Boys fra Schweiz i anden kvalifikationsrunde onsdag aften.

Det er også i den runde, at FC Midtjylland træder ind i kvalifikationen. De danske mestre skal også i aktion onsdag aften, hvor de møder de bulgarske mestre Ludogorets på udebane i Bulgarien.